• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

Putin, Merkel, Macron ve Poroşenko´dan Donbass´ta ´okul ateşkesi´ne kararlı destek

Putin, Merkel, Macron ve Poroşenko´dan Donbass´ta ´okul ateşkesi´ne kararlı destek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, dün telefon görüşmesi yaparak Ukrayna´daki durumu ele aldı. Liderler, Donbass´ta bugün i

 

Kremlin´den yapılan açıklamaya göre, Normandiya Dörtlüsü´ndeki dört ülkenin liderlerinin yaptığı görüşme sonucunda Ukrayna Temas Grubu tarafından bugün açıklaması beklenen ateşkesin desteklenmesi kararı alındı. 

Ukrayna Temas Grubu´nun eğitim-öğretim yılının yaklaşan başlangıcı dolayısıyla ilan etmesi beklenen ateşkes rejimini kararlı bir şekilde destekleyen liderler, ateşkesin Donbass´taki öğrencilerin ve halkın güvenliğini kalıcı şekilde iyileştirmesini umduklarını belirtti. 

Liderler, ateşkes rejimi kapsamında, Şubat 2015´te Minsk´te alınan önlemlerin hayata geçirilmesi için katkıda bulunmaya devam etme sözü verdi.

GRIZLOV: ATEŞKESİN KABUL EDİLMESİNİ UMUYORUM

Öte yandan Rusya´nın Ukrayna Temas Grubu Temsilcisi Boris Grızlov, ateşkes rejiminin bugünkü toplantıda kabul edilmesini umduğunu kaydetti.

Grızlov, 'Çatışmanın taraflarını, ateşkesin kabul edilmesi için tüm çabayı göstermeye davet ediyor ve ateşkese daha etkili biçimde saygı gösterileceğini umuyoruz' dedi.

Rus diplomat, ´okul ateşkesi´nin çocukların güvenliği ve Donbass halkının tamamı için önemli olduğunun da altını çizdi.

 



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor