• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Putin, Merkel ve Hollande, terörle mücadelede veri aktarımı konusunda anlaştı

Putin, Merkel ve Hollande, terörle mücadelede veri aktarımı konusunda anlaştı

Üçlü telefon görüşmesi görüşmesi gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, terörle mücadele alanında istihbarat kurumları vasıtasıyla veri değiş

 

Taraflar, uluslararası tehdit olan terörle mücadele etmek için işbirliğini artırmanın önemine vurgu yaptı. Putin, Merkel ve Hollande, bu alanda istihbarat servisleri vasıtasıyla veri değişiminde bulunulması konusunda anlaşma sağladı.

MİNSK ANLAŞMASININ ÖNEMİ VURGULANDI

Ayrıca liderler, görüşmede Ukrayna´nın doğusundaki durumu da ele aldı. Çatışma bölgesinin tamamında kararlı bir ateşkes sağlanması gerektiğini vurgulayan Putin, Merkel ve Hollande, başta ağır silahların çekilmesi olmak üzere, bölgedeki gerilimin düşmesine yönelik anlaşmalara uyulmasının da önem taşıdığını vurguladı. 

Rus lider, Minsk anlaşmasının siyasi hükümlerinin hayata geçirilmesine ilişkin çalışmaların derhal başlatılması gerektiğinin altını çizdi.

ST. PETERSBURG SALDIRISI

Öte yandan Putin´e St. Petersburg´daki terör saldırısı nedeniyle taziyelerini ileten Merkel ve Hollande, ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor