Tarih: 08.12.2017 18:53

Putin pazartesi günü Ankara´ya geliyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Türkiye Cumhurbaşkanlığı´ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın davetlisi olarak, 11 Aralık 2017 tarihinde ülkemize bir ziyarette bulunacaktır. Cumhurbaşkanımız ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin´in Ankara´da gerçekleştirecekleri görüşmelerde, Türkiye ve Rusya arasındaki ikili ilişkilerin yanısıra, başta Kudüs konusundaki son gelişmeler ile Suriye´deki durum olmak üzere bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında da görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir.'

Kremlin´den yapılan açıklamada ise, 11 Aralık´ta Türkiye´ye gerçekleştireceği çalışma ziyaretinde, Putin´in, Erdoğan´la enerji alanındakiler başta olmak üzere ortak projeleri ve diğer ikili işbirliği alanlarını görüşeceği belirtildi.

Kremlin açıklamasına göre liderler ayrıca, Ortadoğu´daki durum ve Suriye krizi de dahil olmak üzere kilit uluslararası sorunları ele alacaklar.

BU YILKİ 7. YÜZ YÜZE GÖRÜŞME

Bu, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani´yle 22 Kasım´da Soçi´de üçlü olarak gerçekleştirdikleri zirve de dahil olmak üzere Putin ve Erdoğan´ın bu yıl içerisinde yaptıkları 7. yüz yüze görüşme olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —