Tarih: 11.03.2018 20:30

Putin: Peskov bazen öyle bir ‘saçmalıyor´ ki…

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD´li televizyon kanalı NBC´den, Megyn Kelly´ye röportaj veren Putin, Rusya Devlet Başkanlığı Özel Yetkili Temsilcisi Andrey Krutskih´in 2016´da kullanmış olduğu bir ifadeyle ilgili soruyu da yanıtladı. 

Krutskih, Şubat 2016´da düzenlenen Uluslararası Güvenlik Forumu´nda konuşmasında, “Sizleri uyarıyorum, şimdi enformasyon alanında Amerikalılarla eşit düzeyde konuşacağımız anın eşiğindeyiz” ifadelerini kullanmıştı.

Bu söylemin Rusya´nın ABD´nin siber güvenliğini tehdit ettiğini gösterdiğini düşünen Kelly, Putin´e Krutskih´in bu ifadelerle neyi kastetmiş olabileceği konusunda yorum yapmasını rica etti.

Putin, Kelly´nin bu sorusuna espriyle karışık bir yanıt verdi.

´HERKESİ KONTROL ETTİĞİMİ Mİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ YOKSA?´

Kremlin kadrosunda 2 bin kişinin bulunduğunu vurgulayan Rus lider, “Herkesi kontrol ettiğimi mi düşünüyorsunuz yoksa? İşte (Dmitriy) Peskov, karşımda oturan basın sekreterim, bazen öyle bir ‘saçmalıyor´ ki, televizyonda seyrederken kendi kendime, ‘neler anlatıyor, bu görevi ona kim verdi´ diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kremlin yetkililerin her söylediklerini yorumlamak zorunda olmadığını da söyleyen Putin, “Benim kendi işlerim var” dedi. ABD Kongresi´nde olup bitenleri de takip etmediğini ifade eden Putin, “Daha çok (Rusya parlamentosunun alt kanadı) Duma´da neler olup bittiği ilgimi çekiyor” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —