Putin: Rusya-Çin ilişkileri eşsiz nitelikte

Putin: Rusya-Çin ilişkileri eşsiz nitelikte

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-Çin ilişkilerinin eşsiz nitelikte olduğunu ve iki ülkenin birbirinin gelişmesine yardım ettiğini söyledi.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-Çin ilişkilerinin eşsiz nitelikte olduğunu ve iki ülkenin birbirinin gelişmesine yardım ettiğini söyledi.

Pekin´de Çin Devlet Başkanı Şi Cinping´le görüşmesinin başında konuşan Putin, Rusya-Çin ilişkilerinin dostluk, stratejik ortaklık yolunda kademeli olarak geliştiğini ve gerçek anlamda eşsiz bir nitelik kazandığını vurguladı.

Rusya-Çin ilişkilerini ´birbirlerinin gelişimine yardımcı olan ve aynı zamanda destek olan değerli ilişkilerin bir örneği´ olarak niteleyen Putin, 'İki yıldır yüz yüze görüşme yapamasak da sizlerle sürekli iletişim halinde olduk, video konferanslara katıldık, telefonda görüştük. Ama en önemlisi, ekiplerimizin neredeyse her alandaki çabalarına destek olduk' dedi.

Dışişleri bakanlıklarının uluslararası platformlardaki çalışmalarının, petrol de dahil farklı sektörlerdeki ekonomik işbirliğinin liderler tarafından desteklenen alanlar arasında yer aldığını kaydeden Putin, 'Petrol şirketlerimiz, Çin´e hidrokarbon tedarikiyle ilgili çok iyi yeni kararlar hazırladı. Gaz sektöründe de yeni bir adım atıldı, yani Rusya´nın Uzakdoğu Bölgesi´nden Çin´e yılda 10 milyar metreküp gaz tedarikine ilişkin yeni anlaşma imzalandı' ifadelerini kullandı.

´Yeni tarihi dönemde ikili ilişkileri geliştirmek için planlar yapıyoruz´

Şi Jinping de, Rusya ve Çin liderlerinin yeni tarihi dönemde ikili ilişkileri geliştirmek için planlar yaptığını söyledi.

Şi, 'Sizinle birlikte çaba göstermeye ve yeni tarihi dönemde Çin-Rus ilişkilerinin gelişmesi için planlar hazırlamaya, ülkelerimiz arasındaki güveni iki halkın yararına olacak pratik işbirliğine dönüştürmek için çalışmaya devam edeceğiz' diye konuştu.

 



Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Genç ASAM

Staj Programı Başladı

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Yükleniyor

loading