Tarih: 15.06.2019 21:23

Putin: Rusya, İran ve Türkiye´nin Suriye işbirliği gerçek verimlilik sağlıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova-Tahran-Ankara işbirliğinin Suriye´de gerçek verimlilik sağladığını ve anayasa komitesinin kurulması ve faaliyete geçirilmesi dahil diyalog sürecinin ilerletilmesine yardımcı olduğunu belirtti.

Tacikistan´ın başkenti Duşanbe´de düzenlenen Asya´da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 5. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi´nde konuşan Putin, “Suriye´de uzun vadeli istikrarı sağlamanın, bölgemizin güvenliğini sağlamak için son derece önemli bir görev olduğunu düşünüyoruz” dedi. 

Rusya´nın yardımıyla Suriye topraklarının büyük kısmının meşru hükümetin kontrolüne geçtiğini kaydeden Rus lider, halihazırda Suriye´de barışçıl yapıya geçiş ve sığınmacıların evlerine dönüşü için elverişli koşulların oluşturulduğunu söyledi.

Putin, “Rusya, İran ve Türkiye´nin Astana formatındaki koordinasyonu gerçek verimlilik sağlıyor. Birlikte biz, Suriye Anayasa Komitesi´nin oluşturulması ve faaliyete geçirilmesi dahil Suriyeli taraflar arasındaki diyalog sürecinin ilerletilmesine yardımcı oluyoruz” diye kaydetti.

Putin, “Suriye´de normalleşme için gerekli politik değişiklikler için hazırlıklara mümkün olan en kısa sürede başlamak önemli” diye ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —