• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Putin: Rusya-Türkiye ilişkilerinin bozulmak istendiğine ikna olmaya başladım

Putin: Rusya-Türkiye ilişkilerinin bozulmak istendiğine ikna olmaya başladım

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geleneksel yılsonu büyük basın toplantısını düzenledi. Putin´in Türkiye ile ilişkiler, Rus Büyükelçi Karlov´un suikasti, Suriye´deki son durum, ABD başkanlık seçimleri ve Rus ekonomisi başta olmak

 

Putin´in bugünkü basın toplantısını izlemek için bin 437 gazetecinin akreditasyon işlemlerini tamamladığı açıklandı. Basın toplantısını izleyen gazetecilerin sayısı her yıl artıyor. Basın toplantısının ‘büyük´ olarak nitelenmesinin sebeplerinden biri Putin´in bu kadar kalabalık bir dinleyici kitlesine hitap ediyor olması.

Büyük basın toplantısını takip edecekler, salondaki gazeteci ve davetlilerle sınırlı değil. Putin´in merakla beklenen basın toplantısı Rossiya 1, Rossiya 24, Pervıy Kanal ile Mayak, Vesti FM ve Radio Rossii´den de canlı olarak yayınlanıyor.

Öte yandan toplantının ‘büyük´ olarak tanımlanmasının nedenlerinden bir diğeri de belirli bir bitiş zamanının olmaması. Zira basın toplantısının ne zaman biteceğine Putin kendisi karar veriyor. Putin´in bu yıl 12. kez düzenlediği basın toplantılarının en uzunu 2008´de gerçekleşmişti. Bu basın toplantısı 4 saat 40 dakika sürmüştü.Putin´in geçen yılki basın toplantısıysa 3 saat 8 dakika sürdü.

Putin, dün düzenlenmesi planlanan bu yılki büyük basın toplantısını Rusya´nın öldürülen Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov´un cenaze törenine katılmak için bugüne ertelemişti. Bu, Putin´in basın toplantısını ilk erteleyişi olmuştu.





23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor