Tarih: 15.05.2017 13:28

Putin: Rusya, Yol ve Kuşak girişiminde aktif olarak yer alacak

Facebook Twitter Linked-in

 

Çin´in başkenti Pekin´in sev sahipliği yaptığı Yol ve Kuşak Forumu´na katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin Yol ve Kuşak projesini destekleme nedenini anlattı.

Putin, forumun ikinci gününde yaptığı konuşmada, “Teklif edilen her şey modern gelişim çerçevesinde, son derece gerekli ve yüksek talep görüyor. Rusya´nın Yol ve Kuşak projesini destekleme sebebi de bu. Rusya ayrıca Çinli partnerleri ve ilgilenen tüm diğer ülkelerle bu projenin gerçekleştirilmesinde aktif rol oynayacak” ifadelerini kullandı.

‘ASYA İLE AVRUPA ARASINDAKİ TİCARET İÇİN FAYDALI´

Putin, dünya ekonomisindeki mevcut eğilimler doğrultusunda, ekonomik gelişim kuşağı oluşturulmasının Asya ile Avrupa arasındaki ticaret için faydalı olduğunu belirtti. 

Bu oluşumun Avrasya başta olmak üzere dünyanın diğer bölgelerindeki yoğun entegrasyon süreçlerinde, koordinasyona duyulan ihtiyacı yansıttığını da kaydeden Putin, “Avrasya´da mevcut ve yeni oluşturulan entegrasyon süreçlerinin uluslararası kurallara dayalı olması, katılımcı ülkelerin gelişime yönelik modellerindeki belirli özelliklerin göz önünde bulundurulması, açık ve şeffaf faaliyet gösterilmesi önemli” diye konuştu.

‘50´DEN FAZLA ÜLKE AEB İLE İŞBİRLİĞİ İLE İLGİLENİYOR´

Bu arada Putin, Avrupa, Asya ile Latin Amerika´dan 50´den fazla ülkenin Rusya´nın liderliğindeki Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) ile işbirliği ile ilgilendiklerini söyledi: “AEB dış bağlantılarını devamlı olarak arttırıyor. Avrupa, Asya, Latin Amerika´dan 50´den fazla ülke işbirliği ile ilgilendiklerini belirtti.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —