• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Putin: Rusya´nın Almanya seçimlerine müdahale etmesi için bir neden yok

Putin: Rusya´nın Almanya seçimlerine müdahale etmesi için bir neden yok

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya´nın Almanya´nın işlerine ve özellikle de seçimlere müdahale etmesi için bir neden olmadığını söyledi.

 

 
Putin, G20 zirvesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlarken gazetecilerden birinin ‘Rusya Almanya´daki seçimlere müdahale etmeyi planlıyor mu ve siz bu konuda Başbakan Angela Merkel ile görüştünüz mü´ sorusuna, “Provokasyon içerikli sorular soruyorsunuz. Daha önce de söyledim, biz ABD´ye de müdahale etmedik. Niçin burada da sorun çıkaralım ki? Almanya ile iyi ilişkilerimiz var. Almanya, Avrupa´daki en büyük ticaret ve ekonomi ortağımız, dünyada da en önde gelen ticaret ortaklarımızın arasında yer alıyor… Bir tek (diğer ülkelerin) iç siyasi süreçlerine karışmamız eksikti” yanıtını verdi. 

Rus lider, Rusya ile Almanya´nın ‘Kuzey Akım-2´ gibi birçok büyük ortak projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti. Bu proje ile ilgili de birçok tartışmanın yaşandığını ve hatta karşı çıkanların da olduğunu söyleyen Putin, Kuzey Akım-2´nin hem Avrupa´nın, hem de nükleer enerjiden vazgeçmek isteyen Almanya´nın ekonomik çıkarlarıyla örtüştüğünü vurguladı.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor