Tarih: 09.05.2022 15:41

Putin ‘şüphem yok´ diyerek açıkladı: Donbas´taki operasyon sonuç verecek

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova´nın Donbas bölgesinde sürdürdüğü operasyonun sonuç vereceğini belirterek, “Bundan şüphem yok” dedi. Putin, Donbas sorununda barış için Rusya´ya bir şans verilmediğini iddia etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Donbas´ta operasyon sürdürülüyor, sonuç elde edileceğinden şüphem yok” ifadelerini kullandı.

Sputnik Türkçe´de yer alan habere göre Putin, “Donbas sorununun barış içinde çözülmesi için bir şans dahi verilmiş olsa, bunu kullanırdık, fakat bize böyle bir şans verilmedi” diye konuştu.

Rusya lideri, söz konusu açıklamaları, Donbas´taki ayrılıkçı Donetsk bölgesinde hayatını kaybeden milis komutanı Vladimir Joga´nın babası Artyom Joga ile görüşmesi sırasında yaptı. Bu görüşme, Sovyet güçlerinin Nazi Almanyası ordusuna karşı İkinci Dünya Savaşı´nda elde ettiği zaferin 77. yıldönümüne denk geldi.

PUTİN YENİDEN AYNI CÜMLEYİ KURDU: BAŞKA SEÇENEK BIRAKILMADI

Rusya Devlet Başkanı, Artyom Joga ile görüşmesinde, Rusya´ya Donbas sorununu askeri yöntemle çözmekten başka seçenek bırakılmadığını kaydetti.

Putin, Donetskli milis komutanının babasına, ‘oğlunu gerçek bir kahraman olarak yetiştirdiği için´ teşekkür etti ve Joga´ya verdiği Rusya Kahramanı Nişanı´nı babasına teslim etti.

Kod adı Voha olan milis komutanı Vladimir Joga, Spartak taburunu yönetiyordu. Söz konusu tabur, ayrılıkçı bölge olan Donetsk Halk Cumhuriyeti´nin en güçlü askeri birliklerinden biri. Joga, Volnovaha kasabasında Ukrayna güçleri ile yaşanan çatışmalar sırasında mart başında hayatını kaybetmişti.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —