• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Putin: Suriye´de kullanılan X-101 tipi kruz füzeleri, güvenirliğinin üst seviyede olduğunu gösterdi

Putin: Suriye´de kullanılan X-101 tipi kruz füzeleri, güvenirliğinin üst seviyede olduğunu gösterdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye´deki terörle mücadele operasyonlarında kullanılan X-101 tipi Rus kruz füzelerinin, güvenirliğinin üst seviyede olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

 

Rusya Askeri-Teknik İşbirliği Komisyonu´nun toplantısında konuşan Putin, 'Suriye´deki terörle mücadele faaliyetleri de dahil olmak üzere, Rus silahlarının kullanımı konusunda en yeni füze sistemlerimizden olan X-101´in tasarımcılarına ve geliştiricilerine teşekkür etmek istiyorum. Bu füze, güvenirliğinin çok üst seviyede olduğunu gösterdi' dedi. 

´X-101 EN MODERN SİLAH´

X-101´in en modern silah ve yüksek hassasiyetli, yüksek hacimli ve 4.500 kilometrelik menzile sahip bir füze olduğunu kaydeden Putin, 'Bu seviyedeki ve sınıftaki silahların Savunma Bakanlığı´nın ve Savunma Sanayii Kompleksi´ndeki kuruluşların ilgi alanında bulunması gerektiğini söyledi.

´KÜRESEL SİLAH PAZARINDA REKABET KIZIŞIYOR´

Rusya lideri, 'Küresel silah pazarında rekabet kızışıyor ve silahların gerçek savaş ortamındaki kullanımı, silah siparişi veren ülkelerin seçimini etkileyen temel kriterlerden biri durumunda. Rus silahları, Suriye´de operasyonlar sırasında etkinliğini ve sahip olduğu imkanları ortaya koyuyor' diye vurguladı.

´SURİYE´DEKİ DENEYİMİ YENİ SİLAHLAR GELİŞTİRMEK İÇİN ANALİZ EDİN´

Putin, Rus yetkililere Suriye´de edinilen askeri deneyimi mevcut sistemlerin modernizasyonu ve yeni silahların geliştirilmesi amacıyla analiz etme talimatı da verdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, dün Tu-95MS tipi uzun menzilli bombardıman uçaklarının Suriye´deki IŞİD hedeflerini en yeni X-101 tipi kruz füzeleriyle vurduğunu açıklamıştı.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor