• BIST 100

    10071,96%-0,11
  • DOLAR

    32,38% -0,10
  • EURO

    34,68% -0,32
  • GRAM ALTIN

    2404,51% -1,24
  • Ç. ALTIN

    3885,31% -0,65

Putin: Tarihi çarpıtmak, her zaman ´Rusya´yla mücadele´ aracı olarak kullanıldı

Putin: Tarihi çarpıtmak, her zaman ´Rusya´yla mücadele´ aracı olarak kullanıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tarih çarpıtmasının her zaman Rusya´ya karşı mücadele olarak kullanıldığını belirtti.

 

Putin, Rusya´nın Belgorod bölgesindeki Lebedinskiy Maden Fabrikası çalışanlarıyla görüşmede, “Tarihin çarpıtılmasına gelince bu hep vardı. Tarihimiz boyunca vardı” dedi. 

Rus imparator 3. Aleksandr´ın, herkesin Rusya´nın boyutlarından korktuğu, bu yüzden Rusya´nın ordu ve filo olmak üzere sadece iki müttefiki olduğu yönündeki sözlerini hatırlatan Putin, “Tarih çarpıtması, her zaman Rusya´ya karşı mücadele yöntemi olarak kullanıldı” diye ekledi.

´RUSYA´YI YAVAŞLATMAK GEREKİR DİYE DÜŞÜNDÜLER´

Rus tarihinin çarpıtılmasının Rusya´ya karşı aralıksız olarak devam eden rekabet mücadelesinin bir parçası olduğunu belirten Putin, “Rusya istikrara kavuşmaya başladı, çok hızlı güçlenmeye başladı. Rusya´yı biraz yavaşlatmak gerekir diye düşündüler. Hemen imalar başlıyor, buna tarih çarpıtması da dahil. Eğer biz hep böyle kötüydük bu durumda böyle insanlarla ne konuşulabilir ki” ifadelerini kullandı.

Rusya´ya karşı bu oyunların gelecekte de devam edeceğinden emin olduğunu söyleyen Putin, “Bu yüzden aklımızı kaybetmemeliyiz, buna sıradan bir iş durumu olarak yaklaşmalıyız. Ama kendi duruşumuzu da ısrarla, açık, net ve argümanlarla göstermeliyiz. Böyle yaparsak, buna gereken önemi verirsek bize karşı bir şeyleri çarpıtma ve kullanma çabaları başarısızlığa mahkum” diye konuştu.

´HER 3 JAPONDAN BİRİ, HİROŞİMA VE NAGAZAKİ BOMBARDIMANINI SOVYETLER BİRLİĞİ´NİN YAPTIĞINI SANIYOR´

Örnek olarak Japonya´yı gösteren Rus lideri, “Japonya´da her 3 kişiden biri, Hiroşima ve Nagasaki´ye nükleer bombaları Sovyetler Birliği´nin attığını zannediyor. Bu saçmalık ama durum böyle. Nazilere karşı kazanılan zafere en çok kimin katkısı oldu diye sorun. Batıdaki insan ABD ve İngiltere der” dedi. 

Savaşta İngiltere´nin yaklaşık 350 bin, ABD´nin yaklaşık 500 bin, Sovyetler Birliği´nin ise 27 milyon vatandaşını kaybettiğini hatırlatan Putin, Nazi Almanya´sının tüm gücünü Sovyetler Birliği´nin üzerine sürdüğünü kaydetti.

Gerçekleri söylemekten utanmamak gerektiğini kaydeden Putin, “Bu, Rusya´nın büyüklüğünü göstermek için değil, küresel süreçlerdeki gerçek rolünü göstermek için lazım” diye ekledi.



15.8° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor