• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Putin-Trump görüşmesinden sonra Suriye´de ne değişti?

Putin-Trump görüşmesinden sonra Suriye´de ne değişti?

Suriyeli siyaset danışmanı Prof. Dr. Süleyman el Süleyman, Hamburg´daki G20 Zirvesi sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD´li mevkidaşı Donald Trump arasında gerçekleşen görüşmenin Suriye´deki savaşı iki farklı döneme

 

G20 Zirvesi öncesinde tüm dünyanın Suriye hükümeti ve ordusuna karşı olduğunu belirten el Süleyman, Sputnik´e açıklamasında, 'Herkes, geçilmemesi gereken kırmızı çizgiden bahsediyordu. Körfez ülkelerinin teröristlere finansmanını kesmesi söz konusu değildi. Türkiye´yle sınır, Suriye´ye giden militanlar için tamamen açıktı. Hamburg´daki zirvenin ve gerilimi azaltma bölgesinin oluşturulması anlaşmasının ardından, ABD´nin çabalarının başarılı olmadığı ve istediklerine ulaşamadıklarını görüyoruz' yorumunda bulundu. 

ABD´nin İsrail ile birlikte Suriye´ye karşı 2-4 Temmuz´da askeri operasyon başlatmak istediğini ileri süren Suriyeli uzman, 'Ama yapamadılar çünkü Rus S-400 hava savunma sistemi ile füze saldırısı uyarı sisteminin savaşa hazır duruma getirildiği bilgisini aldılar' dedi.

´ORDU HER ZAMAN SALDIRILARI PÜSKÜRTMEYE HAZIR´

Halihazırda Suriye´nin güneyinde ateşkese uyulması konusunda çalışmaların yapıldığını söyleyen el Süleyman, 'Suriye´deki durumun barışçıl çözüme doğru dönmesi için gereken tüm koşullar var ancak ordu her zaman saldırıları püskürtmeye hazır' ifadelerini kullandı. 

Suriye Çölü´nde Suriye ordusuna ait savaş uçağının vurulduğu iddiasını yalanlayan uzman, 'Eğer gerçekten de uçak düşürülseydi Suriye Savunma Bakanlığı´nın bu yönde resmi açıklaması olurdu. IŞİD ve El-Nusra´nın gerilimi azaltma bölgelerinin dışında kaldığı unutulmamalı. Bu da şu anlama geliyor ki, Suriye ordusu bu örgütlere karşı operasyon düzenleme hakkına sahip' diye konuştu.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor