Putin: Trump ile diyaloğun gelişeceğini umuyorum
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump ile diyaloğun ileride tarafların arasındaki ilişkilerin gelişmesini sağlamasını umduğunu açıkladı.
Putin, “ABD Başkanı Donald Trump ile diyalog ‘insani anlamda´ devam ederse, ileride aramızdaki ilişkilerin gelişeceğini umuyorum. Diğer kişilerle nasıl olduğunu bilmiyorum, fakat ben, fikirlerini ve işbirliği önerilerini dile dökerken kendisini dikkatli bir şekilde dinledim. Kişilerle çalışan biri için dinlemesini bilmek ve hızlı tepki vermek, iletişime devam etmek çok önemli” diye konuştu.
‘TRUMP, KARŞISINDAKİ KİŞİYİ DİNLEMESİNİ BİLİYOR´
Trump´ın karşısındaki kişiyi iyi dinleyip yorumlayabildiğini söyleyen Putin, “Karşısındaki kişiye, gerekçelere karşılık veriyor, bazı şeyler hoşuna girmese de bu konularda konuşuyor, soru soruyor. Bunun önemli ve olumlu bir şey olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
‘UKRAYNA´DAKİ KRİZ, UKRAYNALILARIN SABRI TAŞINCAYA KADAR DEVAM EDER´Rus lider, fabrika çalışanlarından birinin Ukrayna´daki krizin ne zamana kadar süreceğini sorması üzerine, Rusya ve Ukrayna halkını birleştiren birçok şey olduğuna işaret ederek, “Halkımız sabırlıdır. Bu durumun daha ne kadar süreceğini bilmiyorum. Bu durum, Ukrayna´da yaşayan kişilere, onların ne kadar sabredeceklerine bağlı. Bu durumun bir gün kansız olarak, demokratik gelişmeler sonucunda sona ermesini umuyorum” diye konuştu.
‘HİÇ KİMSEYLE SAVAŞMAK İSTEMİYORUZ, ANCAK ÇIKARLARIMIZI UYGARCA KORUYACAĞIZ´
Putin, Lebedinskiy Maden Fabrikası´nın çalışanlarıyla buluşmasında, Rusya´nın hiç kimseyle savaşmak niyetinde olmadığını, ancak kendi çıkarlarına uygarca sahip çıkacağını belirtti.
Rus lider, “Hiç kimseyle tartışmak, kavga etmek, savaşmak niyetinde değiliz, ancak sözümüzün geçeceğini ve yasal hak ve çıkarlarımızın dikkate alınacağını varsayarak hareket ediyoruz” diye konuştu.
Rusya´nın alan olarak dünyanın en büyük ülkesi olduğunu ve nüfus olarak da geride kalmadığını hatırlatan Putin, “Ülke olarak tabii ki kendi çıkarlarımız olacak, bu çıkarlara yasal, uygar yöntemlerle sahip çıkmaya hazırız” ifadelerini kullandı.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
