• BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,29% 0,17
  • EURO

    34,84% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2445,22% 0,54
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

Putin Trump ile Görüşmeye Hazır

Putin Trump ile Görüşmeye Hazır

Bu, Putin´in Trump ile ilk görüşme isteğini dile getirmesi değil. Rusya, Trump´ın seçilmesinden sonra ilişkilerin güçlenmesini bekliyordu. Ancak, Rusya´nın seçimlere müdahalesi iddiasıyla ilgili Kongre soruşturmaları nedeniyle bu beklen

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerika Başkanı Donald Trump ile görüşmeye hazır olduğunun mesajını verdi. Putin, olası bir görüşmenin Finlandiya´da yapılabileceğini de kaydetti. Rus lider, ülkesinin Amerika´daki başkanlık seçimlerine müdahale ettiği yolundaki suçlamaları ise reddetmeye devam etti.

Bu, Putin´in Trump ile ilk görüşme isteğini dile getirmesi değil. Rusya, Trump´ın seçilmesinden sonra ilişkilerin güçlenmesini bekliyordu. Ancak, Rusya´nın seçimlere müdahalesi iddiasıyla ilgili Kongre soruşturmaları nedeniyle bu beklenti gerçekleşmedi.

Putin, Arkhangelsk´teki Kutup Forumu konuşmasında Rusya´nın Amerika seçimlerine müdahil olduğu yönündeki suçlamaları “bitmek tükenmek bilmeyen temelsiz” iddialar olarak niteledi, bunun Amerika iç politikasındaki çatışmanın bir parçası olduğunu kaydetti.

Putin bu açıklamaları Finlandiya´daki Kutup Konseyi toplantısında yaptı

Putin, “İlişkileri tamamen kesmek mi istiyoruz? Durumu 1960´daki Küba Füze Krizi´ne mi dönüştürmek istiyoruz?” dedi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, ikili bir zirveye ev sahipliği yapmak isteyip-istemeyeceği sorulduğunda Putin ve Trump´ı biraraya getirecek zirveden onur duyacağını belirtti.

Putin de böyle bir görüşme durumunda zirvede yer almaktan mutluluk duyacağını kaydetti. Putin, Temmuz ayında Almanya´da yapılacak G-20 zirvesinde de Trump ile görüşmeye hazır olduğunu kaydetti.

Finlandiya, Kutup Konseyi´nin dönem başkanlığını Mayıs ayında alıyor.

Bu yıl başında, Slovenya, Trump ile Putin´in görüşmesine ev sahipliği yapabileceğini belirtmişti, Putin bunun Washington´un isteğine bağlı olduğunu kaydetmişti.



13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor