Tarih: 31.05.2017 09:14

Putin: Ukrayna Minsk-2´nin uygulanmasını sağlamalı

Facebook Twitter Linked-in

 

Putin, Figaro gazetesine açıklamasında, 'Yapılması gereken başlıca şey, silahlı güçlerin temas hattından tahliye edilmesi. Bununla başlamalı. Mevcut Ukrayna yönetimi sürekli ateş açıldığını bahane gösteriyor. Ama askerler ve ağır teçhizat çekilmediği sürece ateş açmaya devam edecekler' ifadelerini kullandı.

İkinci adım olarak, Donbas bölgesinin özel statüsüyle ilgili kanunun uygulanması gerektiğini hatırlatan Rus lider, 'İlgili kanun kabul edildi ama şu ana kadar yürürlüğe girmedi. Af kanunu kabul edildi, Devlet Başkanı onu imzalamadı. Minsk anlaşmasında, tanınmayan cumhuriyetlerde sosyal ve ekonomik iyileştirmenin yapılması gerektiği yazıyor. Bunu yapmak yerine aksine ablukaya alıyorlar' diye ekledi. 

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko´nun ablukaya destek verdiğini kaydeden Putin, 'Üstelik bu ablukayı, demiryolunu kapatan radikaller uyguluyor. Ukrayna Devlet Başkanı önce bunu kınadığını ve düzeni sağlayacağını söyledi, bunu yapmaya çalıştı ama başaramadı. Çabalarına devam etmek yerine resmi olarak bu ablukaya katıldı, abluka emrini çıkardı. Bu durumda, hangi iyileşmeden bahsedebiliriz? Maalesef henüz hiçbir iyileşme görmüyoruz' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —