Tarih: 04.11.2016 14:24

Putin, Ulusal Birlik Günü´nde kahramanların anıtına çiçek bıraktı

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova´yı Polonyalı işgalcilerden kurtaran gönüllü orduyu yöneten Kuzma Minin ve Dmitriy Pojarskiy´nin Kızıl Meydan´daki anıtı önüne çiçek bıraktı. Putin´e törende Rus Ortodoks Patriği Kirill, Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin, Rusya Müslümanlar Merkez Dini Kuruluşu Başkanı Talgat Tatjuddin ve birçok dini topluluğun temsilcileri yer aldı.

Rusya´daki çok sayıda ulusal ve kültürel kuruluşun temsilcisilerinin yanı sıra yanı sıra genç aktivistler de katıldı. Törenin ardından Putin, din görevlileri ve çeşitli kuruluşların temsilcileriyle sohbet ederken, gençlerle fotoğraf çektirdi.

​PRENS VLADİMİR´İN ANITINI AÇTI

Putin ayrıca Patrik Kirill ile birlikte Borovitskaya Meydanı´ndaki Prens Vladimir anıtının açılışını yaptı. Rus lider bugün ayrıca ‘Ortodoks Rusyası´ gibi sergilere katılacak. Putin´in bugün Kremlin´de düzenlenecek bir törenle dünyada barış, işbirliği ve dostluğun gelişmesinde katkılarından dolayı Rusya´da yaşayan bazı yabancı uyruklu vatandaşlara Dostluk ve Puşkin nişanlarını takdim etmesi planlanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —