Tarih: 03.05.2017 22:44

´Putin ve Erdoğan, ticari kısıtlamaları kaldırmanın yollarını arayacak´

Facebook Twitter Linked-in

 

Soçi´deki kritik görüşmeye ilişkin olarak hazırlanan belgeye göre, zirvenin gündeminde mart ayında yapılan 6. Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısında varılan anlaşmalar çerçevesinde ikili ilişkilerdeki konular ve ticari kısıtlamaların kaldırılması ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konuları yer alacak. 

´TERÖRLE MÜCADELE İŞBİRLİĞİ VE HAN ŞEYHUN SALDIRISI DA GÜNDEMDE OLACAK´

Bu arada Putin ve Erdoğan, Suriye krizi başta olmak üzere, güncel uluslararası konularla ilgili fikir alışverişinde de bulunacak. 

Rusya ve Türkiye´nin Astana süreci kapsamında Suriye´deki gerilimin azaltılmasına yönelik diplomatik çabalarda kilit role sahip olduğu belirtilen belgede, terörle mücadele işbirliğini ve Han Şeyhun´da yaşanan kimyasal saldırıyı da değerlendireceği kaydedildi.

´TÜRK AKIMI DA MASADA OLACAK´

Belgeye göre, Putin-Erdoğan zirvesinin bir diğer önemli gündem maddesi TÜrk Akımı doğalgaz boru hattı projesi.

Taraflar, Türk Akımı´nın inşa süreciyle ilgili konuları masaya yatıracak.

´AKKUYU´YA STRATEJİK YATIRIM STATÜSÜ VERİLMESİ 2.3 MİLYAR DOLAR KAZANDIRACAK´ 

Mersin´de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Güç Santrali´ni de istişare edecek olan Putin ve Erdoğan, projeye stratejik yatırım statüsü verilmesine yönelik sürece odaklanacak.

Belgeye göre, stratejik yatırım statüsünün verilmesi halinde, KDV istinası getirilecek ve toplamda 2.3 milyar dolarlık kazanç sağlanacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —