• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Putin ve sağlıklı yaşam isteği, Çinlileri Rus gıdalarına yöneltti

Putin ve sağlıklı yaşam isteği, Çinlileri Rus gıdalarına yöneltti

Rus analist Sofiya Pale´e göre, Rus gıda ürünleri doğallığı ve sağlıklı olması nedeniyle Çinliler arasında çok popüler hale geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in Çinli lider Şi Cinping´e dondurma götürmesinin ardından da

 

Rusya Bilimler Akademisi´nden araştırma görevlisi Pale, New Eastern Look gazetesi için kaleme aldığı yazısında, temiz ve sağlıklı gıda arayışındaki Çinliler için başta süt ürünleri olmak üzere Rus gıda ürünlerinin en çok tercih edilenler arasında olduğunu belirtti.

Rusya´dan Çin´e yapılan ihracat hacminin yüzde 30´unu gıda ürünlerinin oluşturduğunu belirten Pale “Putin´in Şi Cinping´e dondurma getirmesinin ardından, Rus dondurması da en çok satanlar arasına girme yolunda. Rus dondurması Çin´de yükselişe geçti” ifadelerini kullandı.

‘ET, BALIK VE ÇİKOLATA DA POPÜLER RUS GIDALARI´

Pale ayrıca Rusya´dan Çin´e en çok ihraç edilen diğer gıda ürünlerininse et, balık, çikolata, ayçiçeği yağı, bira ve bal olduğunu ifade etti: “Bu ürünlerin Çin´de yoğun talep görmesinin nedeni, Rusya´da üretilenlerin Çin´dekilere göre daha doğal olması.”

China Daily´ye göre Rusya´dan Çin´e yılın ilk sekiz ayında 863 bin dolar değerinde 271 ton dondurma ihraç edildi.




22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor