• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Putin ve Trump ilk kez buluşuyor: Kısıtlı imkanlar dahilinde büyük beklentiler

Putin ve Trump ilk kez buluşuyor: Kısıtlı imkanlar dahilinde büyük beklentiler

Tüm dünyanın merakla beklediği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki ilk yüz yüze görüşme bugün Almanya´nın Hamburg kentindeki G20 Zirvesi´nde gerçekleşecek. Rus basınında yer alan analizlerde ül

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump´ın bugün öğleden sonra bir araya gelmesi bekleniyor. Yapılacak olan görüşme, iki ülke ilişkilerindeki mevcut durum göz önüne alındığında, büyük bir öneme sahip. 

´GERGİN İLİŞKİLERİN GÜNDEMDE ÖNEMLİ YER TUTMASI BEKLENİYOR´

İki liderin ilk yüz yüze görüşmesi olması nedeniyle gündem oldukça yoğun. Putin-Trump zirvesinde, iki ülkenin, ABD´den Rusya´ya yöneltilen suçlamalar nedeniyle gerilen ilişkilerindeki durumun önemli bir yer tutması bekleniyor. Görüşmede Putin´in, ABD´deki, ´Rus müdahalesi´ iddiaları nedeniyle eski ABD Başkanı Barrack Obama yönetimi tarafından el koyulan Rus diplomatik mülklerini gündeme getireceği tahmin ediliyor.

´SURİYE VE UKRAYNA´DAKİ DURUM DA ELE ALINABİLİR´

Liderlerin masaya yatıracağı diğer önemli konular arasında Suriye´nin, Ukrayna krizlerini ve Kore yarımadasındaki durumun olacağı tahmin ediliyor.

RUS BASINI GÖRÜŞME KONUSUNDA ÇOK İYİMSER DEĞİL 

Kommersant gazetesinin diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberde, Moskova ve Washington´un, görüşmenin gündemi üzerinde mutabakat sağlayamadığı ve iki liderin Suriye ve Ukrayna krizlerine odaklanmasının beklendiği ifade edildi.

Kommersant, ihtilaflı konularda çözümünün en iyimser tahminle yıllar alacağını savundu.

´GÖRÜŞMEYİ DAHA FAZLA ERTELEYEMEDİKLERİ İÇİN BİR ARAYA GELECEKLER´

Gazeta.ru adlı internet portalı da, Putin ve Trump´ın görüşmelerini daha fazla erteleyemediği için bir araya gelmek durumunda kaldığını öne sürdü.

´KISITLI İMKANLAR DAHİLİNDE BÜYÜK BEKLENTİLER´ 

Vedomosti gazetesiyse, görüşmeye hakim olan havayı ´kısıtlı imkanlar dahilinde büyük beklentiler´ olarak nitelendirdi.

´İKİLİ İLİŞKİLER TARİHİN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE´

RBK da, Rusya-ABD ilişkilerinin şu anda tarihin en düşük seviyesinde olduğunu öne çıkardı.

Öte yandan ekonomide olumlu göstergeler bulunduğunu belirten RBK, ABD´nin Rusya´nın en büyük ticari partnerleri arasında son 5 yıl içinde 3 basamak yükselerek 5. sıraya yerleştiğini ve yaptırımların Rusya´ya ticari akışları etkilemediğini vurguladı.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor