Tarih: 18.10.2016 16:06

Putin yarın Berlin´de Normandiya Dörtlüsü zirvesine katılacak

Facebook Twitter Linked-in

 

Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko ile bir araya geleceğini kaydeden Peskov, 'Rus lider, zirveye hazırlık için bugün birtakım toplantılar yapacak. Kiev´in Minsk anlaşmalarını uygulama konusundaki isteksizliğine rağmen, Putin anlaşmalarda ilerleme sağlanması için müzakerelere katılmaya ve elinden geleni yapmaya hazır' ifadelerini kullandı.

´ZİRVEDE SURİYE´NİN GÜNDEME GELMESİ ÖNGÖRÜLMÜYOR´

Peskov, Berlin´deki zirvede Suriye krizinin gündeme gelmesinin öngörülmediğini söyledi. Putin´in Suriye krizini ele almaya hazır olduğunu da aktaran Peskov, yarınki zirvenin amacının Ukrayna krizi olduğunu kaydetti.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Merkel ve Hollande´ın Berlin´deki zirve kapsamında Putin ile Suriye krizini konuşmak istediğini ifade etmişti.

´PUTİN İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPABİLİR´

Öte yandan Peskov, yarın Berlin´de Putin´in ikili görüşmeler yapmasının planlanmadığını ancak bunun mümkün olduğunu ifade etti.

İkili görüşme yapılmasıyla ilgili bilgilerin henüz bugün ulaştığını belirten Peskov, dolayısıyla ikili görüşme olup olmayacağı konusunda bir şey söylemenin mümkün olmadığını kaydetti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —