• BIST 100

    10071,96%-0,11
  • DOLAR

    32,38% -0,10
  • EURO

    34,68% -0,32
  • GRAM ALTIN

    2404,51% -1,24
  • Ç. ALTIN

    3885,31% -0,65

´Putin, yeni bir silahlanma yarışının fitilini ateşlemedi´

´Putin, yeni bir silahlanma yarışının fitilini ateşlemedi´

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin, Rusya´nın silahlanma yarışının bir parçası olarak değil bir yanıt olarak füze sistemleri geliştirdiğini söyledi.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in bugünkü Federal Meclis konuşmasında Rusya´nın geliştirdiği ileri teknoloji nükleer silahlarla ilgili yaptığı açıklamalar, Batı basınında Rus liderin yeni bi silahlanma yarışının fitilini ateşlediği şeklinde yorumlandı.

Basının bu konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Rogozin, Rusya´nın silahlanma yarışı odaklı bir yaklaşım sergilemediğini, füze sistemlerinin yanıt amacıyla geliştirildiğini vurguladı.

MATVİYENKO: BATI´NIN İHLALLERİNE CEVAP VERİYORUZ

Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko da, Rusya´nın yeni silahları Batılı ülkelerin ilgili anlaşmaları ihlal etmesine cevaben geliştirdiğini kaydetti.

Matviyenko, 'Bildiğiniz üzere anlaşmalardan çekilen, daha önce yapılan anlaşmaları ihlal eden taraf biz değiliz. Ancak Rusya, Avrupa´da konuşlandırılan füze savunma sistemlerine ve Rusya´ya doğru yönlendirilen NATO güçlerine hak ettikleri yanıtı verdi' ifadelerini kullandı.

PUTİN NE DEMİŞTİ? 

Putin, Rusya ya da müttefiklerinden birine karşı nükleer silah kullanılması halinde, bu saldırıya Rusya´ya yapılmış bir saldırı gözüyle bakılıp derhal karşılık verileceğini vurgulamıştı.

Rusya´nın başka ülkelerdeki askeri konuşlandırmalarının küresel barışı garanti altına alma amacıyla tasarlandığını belirten Putin, Rusya´nin hiçbir ülkeye saldırma gibi bir niyetinin olmadığını söylemişti.

ABD´nin yeni nükleer doktrininin ´endişe verici´ olduğunu, Rusya´nın kendi nükleer doktrinininse sadece nükleer saldırılara verilecek karşılığı belirlediğini vurgulayan Putin, Rusya´nın sadece kendisine saldırılması halinde nükleer silaha başvuracağını belirtmişti.   



15.8° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor