• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

´Putin, zirvenin kilit konularına ilişkin duruşunu net olarak gösterdi´

´Putin, zirvenin kilit konularına ilişkin duruşunu net olarak gösterdi´

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in Rusya´nın G20 zirvesinin tüm kilit konuları ile ilgili duruşunu net bir şekilde gösterdiğini, bu göndermeni

 

Sputnik´e konuşan Klintseviç, “Devlet Başkanımız, dostça olmayan yorumlara en küçük ihtimal dahi bırakmadan zirvede gündeme getirilen Suriye, Ukrayna krizleri, Donald Trump ile ilişkileri gibi tüm kilit konularla ilgili duruşunu gösterdi” ifadelerini kullandı. 

Putin´in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´ın geleceğinin ‘ABD yönetiminin isteklerine bağlı kalınmadan çözüleceğini´ belirterek Suriye konusundaki tutumunu teyit ettiğini vurgulayan Klintseviç, “ABD Başkanı ile ilişkilere gelince, kişisel temas kuruldu ve bu prensipte önemli. Elbette ki Rusya ile ABD arasında temelinde her şeyden önce ülkelerin jeopolitik çıkarlarını barındıran ihtilaflar kalacak. Ancak tartışma konuları, sözüm ona sübjektif faktörün devreye girmesiyle çok daha başarılı bir şekilde çözülebilecek” diye konuştu.

Klintseviç, zirvenin sonuçlarının Rusya´nın dünyadaki pozisyonlarını sağlamlaştırdığını gösterdiğini de sözlerine ekledi.



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor