Tarih: 09.06.2015 15:03

Putin, Bakü`deki Avrupa Oyunları`na katılacak

Facebook Twitter Linked-in

 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, hafta ortasında İtalya`ya gidecek olan Putin`in, haftanın ikinci yarısında Azerbaycan`ı ziyaret edeceğini açıkladı. Peskov, daha önce yaptığı açıklamada, Putin`in Avrupa Oyunları`na gitmeyi düşündüğünü belirtmişti.

Azerbaycan`da düzenlenecek Avrupa Oyunları`nda 49 ülkeden 6 bini aşkın sporcu, 20 branşta mücadele edecek. Dört yılda bir düzenlenmesi planlanan organizasyonda sporcular, 2016 Rio Olimpiyatı öncesinde kendilerini sınama fırsatını bulacak. 18 tesiste düzenlenecek oyunların açılış töreni, 68 bin kapasiteli Bakü Ulusal Stadyumu`nda gerçekleştirilecek.

KREMLİN: BAKÜ`DE PUTİN VE ERDOĞAN GÖRÜŞEBİLİR

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Bakü`de görüşebileceğini açıkladı.

Uşakov, Putin`in 12-13 Haziran`da Azerbaycan`ı ziyaret edeceğini ve Bakü`de düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları`nın açılış törenine katılacağını belirtti.

Rus liderin Bakü`de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geleceğini kaydeden Uşakov, 'Putin burada Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşebilir. Liderler, bugün telefonda yaptıkları görüşmeye orada devam edebilirler. Ankara ve Moskova, görüşme için çalışmalara başladı' ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —