• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Putin´den ABD´li iş adamlarına yardım çağrısı

Putin´den ABD´li iş adamlarına yardım çağrısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD´li iş adamlarından, Moskova ve Washington arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yardımcı olmalarını istedi.

 

St. Petersburg Ekonomi Forumu (SPIEF) kapsamında iş adamları ile bir araya gelen Putin, Moskova-Washington ilişkilerinin Soğuk Savaş döneminden beri ´en düşük noktasında´ olduğunu söyledi.

Putin, Rusya ve ABD´nin belirli uluslararası kurumlar üzerinden diyalog kurmaya devam etmelerine rağmen karşılıklı işbirliğini temelinin tahrip olduğunu ifade etti.

Bunlara karşın Rusya´nın, ilişkilerin normalleşmesi için ABD Başkanı Donald Trump ile diyaloğu sürdüreceğini kaydeden Putin, 'Fakat bunun için Washington´ın siyasi iradesi olması gerek' dedi.

​Rusya ve ABD arasındaki temasların kesilmesinin ne Rus iş çevreleri ne de ABD iş çevreleri için iyi olacağını belirten Putin, ABD´li iş adamlarına hitaben, 'Rusya adına sizden şunu istiyorum: Aramızda normal siyasal diyaloğun yeniden sağlanması için bize ve başkanınıza (Trump) yardım edin' çağrısında bulundu.



18.8° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor