Tarih: 17.07.2018 15:26

Putin´den ABD´li televizyoncuya SARMAT füzesi yanıtı: Daha dikkatli izleyin

Facebook Twitter Linked-in

 

Putin, Helsinki´de ABD Başkanı Donald Trump´la gerçekleştirdiği görüşme sonrası Fox News´ten Chris Wallace´ın konuğu oldu. 

Mart ayındaki Federal Meclis konuşması sırasında yayınlanan SARMAT füzesinin tanıtıldığı videonun bu füzenin ABD´ye karşı kullanılacağının kanıtı olup olmadığını sorusu üzerine Rus lider, 'Video, söz konusu füzelerin ABD´ye yönelik olduğunu kanıtlamıyor. Daha dikkatli izlemelisiniz' yanıtını verdi.

Wallace´ın görüntüde ´Florida´ sözcüğünün yer aldığını öne sürmesi karşısında Putin, 'Florida yazmıyordu. Daha dikkatli bakın' dedi.

SOSYAL MEDYANIN DİKKATİNİ ÇEKMİŞTİ

Putin´in Federal Meclis konuşması sırasında kullanılan bir animasyon videoda yeni füze SARMAT´ın vurduğu hedefin ABD´nin Florida eyaleti gibi gözüktüğü Twitter´da bazı kullanıcıların dikkatini çekmişti.

​´TRUMP´A START ANLAŞMASINI UZATMAYA HAZIR OLDUĞUMUZU SÖYLEDİM´

Putin, Trump´a 2021 yılında sona erecek yeni START (Stratejik Silahların Azaltılması) Anlaşması´nın süresini uzatmaya hazır olduklarını söylediğini belirtti.

Putin, 'Rusya´nın bu anlaşmanın süresini uzatmaya hazır olduğuna dair güvence verdim ancak öncelikle belirli konularda mutabakat sağlamamız gerekiyor zira ABD´li partnerlerimize bazı sorularımız var' diye konuştu.

ABD´nin anlaşmaya tamamen uygun hareket etmediğini düşündüklerini de kaydeden Putin, ancak bunun uzmanların karar vereceği bir konu olduğunun altını çizdi.

Yeni START Anlaşması, 8 Nisan 2010´da dönemin Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev ve ABD Devlet Başkanı Barack Obama tarafından imzalanmıştı.

´UKRAYNA VE GÜRCİSTAN´IN NATO ÜYELİĞİNE KARŞIYIZ´ 

Putin, Fox News mülakatında Ukrayna ve Gürcistan´ın NATO üyeliğine kesinlikle karşı olduklarını vurguladı.

Rus lider, NATO´nun bu ülkelerle ikili formatta çalışabileceğini ancak üyeliğin söz konusu olamayacağını ifade etti.

´RUSYA´YI TECRİT ÇABALARI BAŞARISIZ OLDU´

Diğer taraftan Putin´e göre Batılı ülkelerin Rusya´yı tecrit etme çabaları başarısız oldu.

Rus lider, 'Bu çabaların başarısız olduğunu ve asla başarılı olamayacağını sanırım siz kendiniz de görüyorsunuz' diye ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —