Tarih: 30.12.2016 15:54

Putin´den ABD´ye yanıt: Biz hiç kimseyi sınır dışı etmeyeceğiz

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD´nin kararına Kremlin´in resmi internet sitesi üzerinden yanıt veren Putin, 'ABD´nin dostça olmayan yeni adımları provokasyon ve ikili ilişkilere daha fazla zarar vermeye yönelik. Bu, hem Rus hem ABD halkının temel çıkarlarına ters düşüyor. Rusya ve ABD´nin küresel güvenliği koruma sorumluluğunu göz önüne aldığımızda, bu adımlar uluslararası ilişkilerin tamamına zarar veriyor' ifadelerini kullandı.

ABD´ye yanıt verme hakkını saklı tuttuklarının altını çizen Rusya lideri, ABD´nin kararına verecekleri yanıtı 20 Ocak´ta göreve başlayacak Donald Trump yönetiminin izleyeceği politikaya göre şekillendireceklerini kaydetti.

´ABD´Lİ DİPLOMATLARIN ÇOCUKLARINI KREMLİN´DEKİ NOEL AĞACINA DAVET EDİYORUM´

'Anavatanlarına geri dönecek olan Rus diplomatlar yılbaşı tatilini akraba ve yakınlarıyla evde karşılayacak. Biz, ABD´li diplomatlar için sorun çıkarmayacağız. Hiç kimseyi sınır dışı etmeyeceğiz. Yılbaşı tatilinde ABD´li diplomatların ailelerine ve çocuklarına alıştıkları mekanları kullanma yasağı getirmeyeceğiz' diye devam eden Putin, Rusya´da akredite olan tüm ABD´li diplomatların çocuklarını Kremlin´deki yılbaşı ve Noel ağacını ziyaret etmeye davet etti.

´OBAMA VE AİLESİNİN YENİ YILINI KUTLUYORUM´

Obama yönetiminin görev süresini bu şekilde sonlandırmasından üzüntü duyduğunu da belirten Putin, ABD Başkanı Barack Obama ve ailesinin yeni yılını kutladı.

Putin, Trump´ın ve tüm ABD halkının yeni yılını kutladığını da vurguladı.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —