• BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Putin´den Arap Birliği´ne iş birliği mesajı

Putin´den Arap Birliği´ne iş birliği mesajı

Rusya´nın bölgesel güvenliği sağlamak için Arap Birliği´yle iş birliğine hazır olduğunu belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'IŞİD´in ana güçlerinin yenilgisinden sonra ortaya çıkan koşullarda, Suriye ve Irak´ta siyasi ç?

 

Kremlin´den yapılan açıklamaya göre, Putin, Suudi Arabistan´da düzenlenen 29. Arap Birliği Zirvesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Toplantının Ortadoğu ve Kuzey Afrika´da zor bir dönemden geçilirken yapıldığını hatırlatan Putin, Suriye, Irak, Libya ve Yemen´de silahlı çatışmaların can almaya devam ettiğini belirtti. Putin, bu zorlukların uluslararası toplumun koordineli, kolektif çabalarını gerektirdiğini ve Arap Birliği gibi çok taraflı yapılara olan talebi artırdığını vurguladı. 

Rusya´nın bölgesel güvenliği sağlamak için Arap Birliği´yle iş birliğine hazır olduğuna işaret eden Putin, 'IŞİD´in ana güçlerinin yenilgisinden sonra ortaya çıkan koşullarda, Suriye ve Irak´ta siyasi çözüm ve yeniden yapılanma süreçlerini beraber hızlandırmaya, hayati meseleleri çözmeye yardımcı olabiliriz' ifadesini kullandı.

´TERÖRİST GRUPLARLA MÜCADELEYE DEVAM EDİLMELİ´

Arap devletlerinin egemenliği ve toprak bütünlüğüne tam saygıyla terörist gruplarla mücadeleye devam edilmesi gerektiğini kaydeden Putin, şöyle devam etti: 

'Ortadoğu´da uzun vadede normalleşme Filistin sorununa çözüm bulunmadan olanaksızdır. Rusya´nın pozisyonu değişmezdir. Kudüs sorunu dahil, Filistin toprakları ile ilgili bütün sorunlar, Filistin-İsrail doğrudan müzakereleri çerçevesinde, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları dahil evrensel hukuk kuralları temelinde, Arap Birliği´nin Arap Barış Girişimi dahilinde çözülmelidir.'



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor