• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Putin´den çevreyle ilgili önemli açıklamalar

Putin´den çevreyle ilgili önemli açıklamalar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, çevrenin korunmasıyla ilgili alınması gereken önlemlere dair önemli açıklamalarda bulundu.

 

Çevre kalkınması sorunlarının görüşüldüğü Devlet Konseyi toplantısında konuşan Putin, Rusya´da öncelikle sanayinin teknolojik açıdan modernleştirilmesi, en uygun teknolojilerin yaygınlaştırılmasıyla zararlı maddelerin havaya, suya ve toprağa emisyonlarının önemli ölçüde azaltılması gerektiğini söyledi.

RİA Novosti haberine göre, toplatında acilen çözülmesi gereken öncelikli çevre sorunlarını sıralayan Rusya lideri, “En önemli hedef, sanayinin teknoloji açısından modernleştirilmesi, en uygun teknolojilerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması vasıtasıyla hava, su ve toprağı kirleten zararlı maddelerin emisyonlarının önemli ölçüde azalmasını sağlamaktır” dedi.

‘İŞ DÜNYASI VAKİT KAYBETMEDEN ADIM ATMALI´

Çevrenin korunması için ciddi yatırımlar gerekse de çevre dostu teknolojilerin geliştirilmesinin nihayetinde büyük ekonomik kazançlar getireceğine dikkat çeken Putin, “İş dünyasının bu teknolojilerin yaygın şekilde hayata geçirilmesine dair taleplere kulak asıp vakit kaybetmeden ilgili adımlar atmaya başlamasını temenni ediyorum” diye konuştu.




14° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor