Tarih: 18.04.2017 21:29

Putin´den Esad´a bağımsızlık tebriği

Facebook Twitter Linked-in

 

Suriye Devlet Başkanlığı´ndan yapılan açıklamaya göre, Esad´a bir telgraf gönderen Putin, Rusya´nın, Suriye krizinin geniş katılımlı ulusal diyalog yoluyla ve barışçıl yöntemlerle çözümü için destek vermeyi sürdüreceğini belirtti. 

Putin, Suriye´nin toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin korunması için de etkili destek sunmaya hazır olduklarını vurguladı.

‘DOSTANE İLİŞKİLERİN KESİNTİSİZ OLARAK GELİŞMEYE DEVAM EDECEĞİNDEN EMİNİM´

Öte yandan Putin, Rusya ve Suriye arasındaki dostane ilişkilerin kesintisiz olarak gelişmeye devam edeceğinden emin olduğunun altını çizdi.

Altı yılı aşkın bir süredir çatışmaların pençesinde olan Suriye, dün Fransız sömürgesinden kurtuluşun 71. yıldönümünü kutladı.

Suriye tarihindeki bu özel güne yönelik olarak Halep´te düzenlenen etkinlikte Halep valisi, Suriye müftüsü, askeri yetkililer ve Baas partisi temsilcileri, Suriye´nin bağımsızlığı için yürütülen mücadelede hayatını kaybedenleri anmak için ebedi ateş anıtı önüne çiçek bıraktı.

Daha sonra bir hastaneyi ziyaret eden yetkilier, günümüzde Suriye´yi terörden korumaya çalışanlarla sohbet etti.

Fransa, Osmanlı İmparatorluğu´ndan koparılan Suriye´yi 1920 yılında sömrgesi haline getirmişti. 26 yıl Fransız sömürgesi olarak kalan Suriye, 2. Dünya Savaşı sona erdikten sonra 1946 yılında Fransız sömürgesinden kurtulmayı başarmıştı.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —