Tarih: 15.12.2016 13:38

Putin´den Japonya Başbakanı Abe´ye teşekkür

Facebook Twitter Linked-in

 

Putin, Nagato kentinde bir araya geldiği Abe´ye, 'Sizin izin çabalarınız sayesinde Rusya-Japonya ilişkilerinde belirli bir gelişme görüyoruz. Ben ve meslektaşlarım, bugün ve yarın yapacağımız görüşmelerin, ilişkilerimizin gelişmesine önemli bir katkı sunacağını umuyoruz' dedi.

GÜNDEMDE KURİL ADALARI ANLAŞMAZLIĞI DA VAR

Putin´in Japonya´da 2 gün sürecek temasları sırasında Kuril Adaları üzerindeki anlaşmazlık da dahil olmak üzere siyasi ve ekonomik pek çok meselenin ele alınması bekleniyor.

Rusya´nın Kamçatka Yarımadası´ndan Japonya´nın kuzeyine doğru uzanan bir takımada grubu olan Kuril Adaları´nın aidiyeti konusundaki anlaşmazlık Japonya ve Sovyetler Birliği´nin İkinci Dünya Savaşı´nın sonunda barış anlaşması imzalayamamasına yol açtı.

Japonya´ya ziyareti öncesinde Japon Nippon televizyonu ve Yomiuri gazetesine röportaj veren Putin, Tokyo temasları sırasında, barış anlaşması imzalanmasına karar verilip verilemeyeceğine ilişkin bir soru karşısında, 'Elbette bunu amaçlıyoruz. Tam olarak böyle bir sonuç almayı hedefliyoruz' demişti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —