• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

Putin´den LNG üretim hacmini artırma talimatı

Putin´den LNG üretim hacmini artırma talimatı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Arktik´teki Yamal-Nenetsk Özerk Bölgesi´nde kurulan sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) üretim tesisinde gerçekleştirilen ´ilk parti yükleme´ törenine katıldı. Rus lider, LNG üretimini artırma talim

 

Yamal Yarımadası´nda inşa edilen tesiste üretilen ilk parti LNG´nin Christophe de Margere adlı tankere yüklenmesi vesilesiyle düzenlenen törende konuşan Putin, 'Bu, Rusya için son derece önemli bir olay. Sadece enerji, gaz üretimi ve LNG üretimi açısından önemli değil, aynı zamanda da Arktik´in ve Kuzey Deniz Yolu´nun geliştirilmesi açısından önümüze büyük görevler koyan devasa bir proje' dedi. 

Putin, Rusya´nın LNG üretim hacmini artırması gerektiğinin altını çizdi.

LNG sevkiyatının kapsamını genişletmek için LNG üretim hacminin artırılması gerektiğini söyleyen Rus lider, yetkililere bu yönde talimat verdi.

´RUSYA´NIN ENERJİ DEVLERİNDEN BİRİ OLDUĞU DOĞRULANDI´

Putin, projenin Rusya´nın dünyanın en önemli enerji devlerinden biri olduğunu teyit ettiğini belirtti.

'Yamal´daki tesis, gaz endüstrisini, ulusal ekonomiyi geliştirmek için yeni ufuklar açıyor ve ileri teknoloji alanında istihdam yaratıyor' diye devam eden Rus lider, bu tür projelerin sayısını artırmanın önem taşıdığının altını çizdi.

Putin, mart ayında yaptığı açıklamada, Rusya´nın dünyanın en büyük (LNG) imalatçısı olacağını söylemişti.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor