Kremlin´den yapılan açıklamaya göre, Putin, Lukaşenko´ya gönderdiği telgrafta 1996 yılında kurulan Birlik Devleti´nin iki ülke halkları için uygunluğuna dikkat çekti ve 20 yılı aşkın süredir devam eden entegrasyon işbirliği sonucunda siyaset, ekonomi, bilim-teknik, insani ve diğer alanlarda elde edilen sonuçlardan övgüyle söz etti.
´KARMAŞIK SORUNLAR İÇİN EN UYGUN ÇÖZÜMLERİ BULDUK VE İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRDİK´
Putin, Rusya ve Belarus´un ortak çalışmaları sonucunda elde edilen deneyimin karmaşık sorunlar için en uygun çözümlerin bulunmasına yardım ettiğine ve iki ülke için karşılıklı fayda sağlayan ilişkilerin daha da gelişmesini sağlandığının da altını çizdi.
Rusya-Belarus Birlik Devleti, iki ülke arasındaki farklı alanlarda entegrasyonun artırılması amacıyla 2 Nisan 1996´da kurulmuştu.
Birlik Devleti´nin kurulması vesilesiyle her yıl 2 Nisan´da ´Rusya ve Belarus Halklarının Birleşmesi Günü´ kutlanıyor.
Sadi ÖZDEMİR
TürkiyeMurat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
TürkiyeKONFERANS:
TürkiyeAl Monitor’ün analizine göre ABD geri adım atarken Türk savunma sanayisi NATO’nun bel kemiği oldu. Uzmanlar, Avrupa’nın güvenlik açığını kapatan tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade ediyor.
Teknoloji