Putin´den Netanyahu´ya: İran´ı 2500 yıl önce olanlara göre yargılamayın, dünya değişti
Rusya Devlet Başkanı Putin, İran´ın atalarının, Yahudileri yok etmeye çalıştığından bahseden İsrail Başbakanı Netanyahu´yu ‘güncel dünya meselelerine´ odaklanmaya çağırdı.
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Moskova´daki temasları kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´le Kremlin´de bir araya geldi. Putin, görüşmenin başında Netanyahu´yu Yahudilerin yaklaşmakta bayramları Purim nedeniyle kutladı.
Yahudilerin kutsal kitabı Tanah´a göre Purim, Yahudilerin, onları öldürmeyi planlayan Pers vezir Haman´dan kurtarılması nedeniyle kutlanıyor.
Putin´in tebrikine karşılık, ‘Pers İmparatorluğu´nun neredeyse 2500 yıl önce Yahudileri yok etmeye çalıştığını fakat bunda başarılı olmadığını belirtip bugünse Perslerin varisi İran´ın Yahudi devletini yok etmek istediğini´ savunan Netanyahu şunları söyledi: “Bunu olabildiğince açık bir biçimde söylüyorlar, gazetelerinde de bunu yazıyorlar. Fakat artık İsrail´in kendi toprakları ve topraklarını koruyan bir ordusu var. Fakat radikal İslamcı Şii terörü sadece bizi değil, tüm dünyayı tehdit ediyor. Eminim ki Şii ya da Sünni olsun hepimiz radikal İslamcı terörü önlemek istiyoruz.”
Netanyahu´nun bahsettiği, yani Purim´in kutlanma sebebi olan olayların M.Ö. 5. yüzyılda yaşandığını belirten Netanyahyu, “Artık başka bir dünyada yaşıyoruz, o nedenle bunlar (güncel sorunlar) hakkında konuşalım.”
Netanyahu, son 11 ay içerisindeki 3. kez Moskova´yı ziyaret etti. Netanyahu´nun Moskova ziyaretlerinin sıklığı, Rusya´nın Ortadoğu´da artan etkisinin bir göstergesi olarak yorumlanıyor.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
