• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

Putin´den Rusya Adalet Bakanlığı´na ‘yabancı ajan´ talimatı

Putin´den Rusya Adalet Bakanlığı´na ‘yabancı ajan´ talimatı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Adalet Bakanlığı´na bazı yabancı basın kuruluşlarının yabancı ajan kanunu altında kayıt edilmesine başlanması yönünde talimat verdi. Listede 9 ABD´li basın kuruluşunun yer alacağı belirtildi.

 

ABD´nin Sputnik ve Russia Today´i (RT) yabancı ajan olarak kaydetmesinden sonra Rusya´dan 25 Kasım´da yurtdışından finanse edilen basın kuruluşlarının benzer şekilde kaydedilmesine yönelik kararname geldi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Adalet Bakanlığı´na konuyla ilgili kayıt işlemlerine başlaması yönünde talimat verdi.

LİSTEDE KİMLER YER ALACAK?

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi´nden Sputnik´e konuşan bir kaynak da listede hangi basın kuruluşlarının yer alacağı yönünde bilgi verdi.

Kaynak 'Bakanlık bu hafta ilk basın kuruluşlarının kaydını yapacak. Bunlar arasında daha önce Bakanlık´tan uyarı alan 9 ABD´li basın kuruluşu yer alacak' dedi.

Russia Today´in (RT) lobicilik yapan kuruluşlarının yabancı ajan olarak kayıtlı olmasını öngören FARA isimli yasa kapsamına alınması gerektiği iddiasıyla kuruma yönelik kısıtlamalar getirilmesinin ardından, Rusya Adalet Bakanlığı, bazı ABD´li basın kuruluşlarına ‘benzer şekilde karşılık verebilecekleri´ yönünde uyarı göndermişti. Uyarı gönderilenler arasında Voice of America, Current Time, Radyo Free Europe/Radio Liberty gibi ABD´li kuruluşlar yer almıştı.



22.5° / 14.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor