• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Putin´den Sarkisyan´a telgraf: İlişkilerimizi üst düzeye çıkardık

Putin´den Sarkisyan´a telgraf: İlişkilerimizi üst düzeye çıkardık

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkiyan´ı Rusya ile Ermenistan arasında ilişkilerin başlamasının 25. yıldönümü çerçevesinde tebrik ederek, ilişkilerin üst düzeye çıkarıldığını ifade etti.

 

Kremlin´den yapılan açıklamada, Putin, gönderdiği bir telgrafla ikili ilişkilerin başlamasının 25. yıldönümü nedeniyle Sarkisyan´ı tebrik ettiği belirtildi. 

Açıklamaya göre Putin telgrafta şu ifadeleri kullandı: 'Geçtiğimiz yıllarda uzun zamandır Rus ve Ermeni halklarını birbirine bağlayan ortak saygı ve iyi dostluk gelenekleri doğrultusunda ikili ilişkileri üst düzey karşılıklı işbirliğine dönüştürmeyi başardık.'

´SİYASİ DİYALOG BÜYÜK PROJELER GERÇEKLEŞTİRMEMİZİ SAĞLADI´

Siyasi diyaloğun dinamik bir şekilde gelişmesi doğrultusunda ticaret, ekonomi, bilim, teknoloji ve birçok alanda büyük projelerin gerçekleştirilebildiğini kaydeden Putin, Moskova´da gerçekleştirdikleri son görüşmelerin yeni ortak çalışma alanlarının belirlenmesini sağladığını vurguladı.

Sarkisyan´a sağlık ve başarı, Ermenistan halkına da refah dileklerini ileten Putin 'Rusya ile Ermenistan arasındaki bağlantıların genel anlamda ikili çerçevede güçlenmesinin yanı sıra Avrasya Ekonomik Birliği, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü, Bağımsız Devletler Topluluğu ve diğer çoklu yapılarda da güçleneceğinden eminim' ifadelerini de kullandı.



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor