• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

Putin´den Stone´a: Clinton´a Rusya´nın NATO´ya katılmasını önerdim, karşı çıkmadı

Putin´den Stone´a: Clinton´a Rusya´nın NATO´ya katılmasını önerdim, karşı çıkmadı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD başkanı olduğu dönemde Bill Clinton´a, Rusya´nın NATO´ya katılmasını önerdiğini söyledi. Putin´in anlattığına göre, Clinton´ın buna karşı olmadığını söylemesi, görüşme odasındaki d

 

Putin´in ABD´li yönetmen Oliver Stone´a verdiği röportajların bir bölümü daha yayınlandı. 

CLINTON İLE NATO SOHBETİ

Yeni yayınlanan bölümde Putin şu ifadeleri kullanıyor: 'Clinton henüz başkanken onunla gerçekleştirdiğimiz görüşmelerden birini hatırlıyorum. Moskova´yı ziyaret ediyordu. Tartışmalarımızdan birinde ona, ´Rusya´nın Nato´ya katılma seçeneğini düşünsek olmaz mı?´ diye sordum.'

´ABD HEYETİ GERİLDİ´

Putin, Clinton´un Rusya´nın NATO´ya katılmasına karşı olmadığını söylediğini aktardı. Putin ayrıca, Clinton´ın cevabının ardından görüşme odasındaki ABD heyetinde yer alan herkesin belirgin bir biçimde gerildiğini anlattı. 

´NATO´DA MÜTTEFİK YOK, SADECE KÖLELER VAR´

Putin´in, Stone´a verdiği ayrı bir röportajda ise NATO´yu ´ABD´nin dış politika aracı´ olarak tanımladığı görülüyor. 'NATO içerisinde müttefikler yok, sadece köleler var' diyen Putin, NATO´ya üye olan bazı ülkelerin Washington´ın baskısına karşı koyamadığını ve ´füze savunma sistemleri ile saldırı sistemleri dahil olmak üzere her şeyin topraklarına yerleştirilmesine kolayca izin verdiklerini´ söyledi.

Putin şöyle devam etti: 'Bunun karşılığında bizim ne yapmamız gerekiyor? Karşı önlemler almamız.'

STONE´UN YAPTIĞI RÖPORTAJ 12 HAZİRAN´DA YAYINLANACAK

Stone´un ´Putin Röportajları´ (The Putin Interviews) ismini verdiği belgesel, ABD´de 12 Haziran´da yayınlanacak. ´Putin Röportajları´nın, ´Bir Batılıya verilen en detaylı Putin portresi´ olduğu söyleniyor.

Belgeselde, Putin ve Stone´un iki yıldan uzun bir süre içerisinde gerçekleştirdikleri bir dizi buluşmada yaptıkları röportajlara yer veriliyor.

 



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor