Putin´den Tacikistan Devlet Başkanı´na: Afganistan sınırında desteğe hazırız

Putin´den Tacikistan Devlet Başkanı´na: Afganistan sınırında desteğe hazırız

Kremlin´den yapılan açıklamada, Rusya lideri Vladimir Putin´in Tacik mevkidaşı İmamali Rahman ile yaptığı görüşmede Afganistan sınırındaki durum ile ilgili Tacikistan´a gerekli desteği vermeye hazır olduğunu teyit ettiği belirtildi.

 

Kremlin´den yapılan açıklamada, Rusya lideri Vladimir Putin´in Tacik mevkidaşı İmamali Rahman ile yaptığı görüşmede Afganistan sınırındaki durum ile ilgili Tacikistan´a gerekli desteği vermeye hazır olduğunu teyit ettiği belirtildi.

Açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman ile yaptığı görüşmede Afganistan´daki gerilim bağlamında hem ikili olarak hem de Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) çerçevesinde Tacikistan´a gerekli desteği sağlamaya hazır olduğunu teyit etti.

Açıklamada, “Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman arasında telefon görüşmesi gerçekleşti. Sınır bölgesi de dahil olmak üzere Afganistan topraklarındaki silahlı çatışmanın tırmanışa geçmesinin neden olduğu Tacik-Afgan sınırındaki karmaşık durum ayrıntılı olarak ele alındı” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Vladimir Putin, Tacikistan´a hem ikili hem de Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü çerçevesinde gerekli desteği sağlamaya hazır olduğunu yineledi” denilirken, liderlerin ayrıca ikili stratejik ortaklık ve ittifak ilişkilerini ileride güçlendirme eğilimini ifade ettikleri, temasların çeşitli düzeylerde devam etmesini kararlaştırdıkları vurgulandı.

Afganistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Hamdullah Mohib, daha önce Sputnik´e verdiği demeçte Taliban´ın bir dizi bölgeyi ele geçirdiği ve ilerlemeye devam ettiği ülkenin kuzeyindeki durumun çok ciddi olduğunu, ancak durumun Kabil´in kontrolden çıkmayacağını umduğunu söylemişti.

Mohib, Afgan hükümet güçlerinin Taliban tarafından ele geçirilen kuzey bölgelerde karşı saldırılar planladığını da sözlerine eklemişti.

Tacikistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi´nden bir yetkili ise, Sputnik´e demecinde Taliban´ın şu an itibarıyla sınırın yüzde 70´inden fazlasını kontrol ettiklerini ifade etmişti.

 

 



Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

Avrasya Bir Vakfı Gençlik Merkezi’nce düzenlenen ‘Divan Sohbeti’nde “terörsüz Türkiye” meselesi konuşuldu.

Türkiye

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

Belarus İstanbul Başkonsolosu İlya Adarchenko ile Başkonsolos Yardımcısı Mehdizade Mehriban vakfımızı ziyaret etti.

Türkiye

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

Avrasya Bir Vakfı Gençlik Merkezimiz tarafından “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Bayramı” dolayısıyla vakıf merkezimizin bahçesinde özel bir program düzenlendi.

Türkiye

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türkiye

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Ukrayna'nın Kursk ısrarı: Ordu ikinci kez Rus topraklarında

Çin, Japonya, Güney Kore ve 10 ASEAN üyesi ülke, artan ticaret korumacılığına karşı ortak bildiri yayınladı

Bilim insanları elektrik ileten yeni bakteri türü keşfetti

Yapay zekâ sosyal etkileşim testini geçemedi

TEKNOFEST 10 milyon 688 bin kişiyi havacılık, uzay ve teknolojiyle buluşturdu

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜ UNUTMADIK

MAVİ VATAN GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞMEMELİ

GENÇLİK MERKEZİMİZ TİMSAL KARABEKİR’İ ZİYARET ETTİ

ABD, Suriye yönetimiyle normalleşme için ön koşullarını açıkladı: Yaptırımlar hafifletilebilir

Trump'a göre, Rusya'nın Ukrayna'yı ele geçirmemesi büyük bir taviz

Ticaret geriliminde 'toplantı muamması': Trump "görüştük" dedi, Çin reddetti

Tarife gerilimi küresel ekonomide resesyon endişelerini körükledi

İsrail ordusunda isyan büyüyor: 'Gazze’de ne kaldı ki hala bombalıyorsunuz?'

Gizli operasyon ifşa oldu: Esad, Suriye’den para ve gizli belgeleri böyle kaçırmış

Siyasette ‘ishâl-i fem’ salgını

Aliyev’den KKTC’ye destek: Her zaman yanlarındayız

ABD, Çin'e yönelik tarifeleri artırırken, diğer ülkeler için ek tarifeleri 90 gün süreyle durdurdu

Rusya’dan Ukrayna’ya İHA saldırıları: 12 yaralı

Bayraktar TB2 gerçekleştirdiği manevrayla dünya havacılık tarihine geçti

Suriye'de örtük savaş

Ah Olric, nedir bu ergen siyaseti!

TÜRK DÜNYASININ ‘BAŞBUĞ’UNA SAYGI

AVRASYA BİR VAKFI VE ASAM’DAN CHP’YE KINAMA

Harakiri, CHP ve ‘akıl tutulması’

Yükleniyor