• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Putin´den Trump görüşmesiyle ilgili açıklama

Putin´den Trump görüşmesiyle ilgili açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Washington hazır olur olmaz ABD Başkanı Donald Trump´la görüşeceğini açıkladı. Putin, Trump´ın son telefon görüşmesinde yeni bir silah yarışının ortaya çıkmasından endişe duyduğunu söylediğ

 

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesinin gerçekleştiği Çin´in Qingdao kentindeki basın toplantısında konuşan Putin, ABD Başkanı Donald Trump´la ne zaman görüşeceğiyle ilgili açıklama yaptı.

Putin, 'En kısa zamanda. ABD tarafı hazır olur olmaz, görüşme gerçekleşecek, tabi benim de programıma bağlı olarak' dedi. 

Görüşmenin nerede gerçekleşeceğine değinen Putin, 'Nerede olacağını görüşmedik, ancak birçok ülke bu konuda bize yardım etmek istiyor. Aralarında Avusturya´nın da bulunduğu bazı Avrupa ülkeleri var. Genel anlamda bu teknik bir konu. Önemli olan görüşmenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ve içinin dolu olması' ifadelerini kullandı.

´TRUMP GEÇEN KONUŞMAMIZDA SİLAH YARIŞINDAN DUYDUĞU ENDİŞEYİ DİLE GETİRDİ´

Putin, 'Trump bu görüşmenin münasip olacağını birçok kez söyledi. Yaptığımız son telefon görüşmesinde de yeni bir silah yarışının ortaya çıkmasından duyduğu endişeyi dile getirdi. Ben de aynı fikirdeyim. Bu konunun ayrıntılı bir şekilde görüşülmesi için, dışişleri bakanlıklarımızın, uzmanlarımızın yakın temas içinde çalışması gerekiyor, karşılıklı görüşmeler de elbette gerekli' açıklamasını yaptı.

´AVRUPA´DAN OTOMOBİL SEVKİYATINA YÖNELİK DÜZENLEMELER DÜNYA EKONOMİSİNE ETKİ EDER´

Putin, Avrupa´dan ABD´ye otomobil sevkiyatına yönelik yeni düzenlemeler getirilmesinin birçok ülkenin çıkarlarını etkileyebileceğini ifade etti.

Putin, 'Bildiğim kadarıyla Trump Avrupa´dan ABD´ye otomobil sevkiyatına yönelik yeni düzenlemeler getirilmesini düşündüklerini belirtti. Bu ciddi bir mesele. Bu birçok ülkenin çıkarlarını etkileyebilir. Öncelikle de Avrupa ülkelerinin. Böyle bir karar dünya ekonomisi üzerinde olumsuz etki edebilir' dedi. 

Trump, mayıs ayında ilgili makamlara Avrupa´dan otomobil sevkiyatına yeni vergiler getirilmesi konusunu inceleme talimatı verdiğini söylemişti.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor