• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Putin´den Zeman´a kutlama mesajı

Putin´den Zeman´a kutlama mesajı

Kremlin Basın Dairesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in Miloş Zeman´ı Çekya Devlet Başkanı görevine yeniden seçilmesi dolayısıyla kutladığını duyurdu.

 

Kremlin´den konuyla ilgili yapılan açıklamada, 'Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Miloş Zeman´a, Çekya Devlet Başkanlığı görevine yeniden seçilmesi dolayısıyla bir kutlama telgrafı gönderdi' dendi. 

´DENEYİMLİ VE SORUMLU BİR POLİTİKACI´

Açıklamada ayrıca Putin´in ‘yapılan seçim sonuçlarının Miloş Zeman´ın Çek halkının çıkarlarını ve isteklerini hayata geçiren deneyimli ve sorumlu bir politikacı olarak sahip olduğu yüksek otoritesini doğruladığını´ vurguladığı kaydedildi.

´İZLEDİĞİ İLKESEL TUTUMA DEĞER VERİYORUZ´

Açıklama metninde, 'Vladimir Putin, Rusya´da Miloş Zeman´ın dostane Rus-Çek ilişkilerinin, çeşitli alanlarda karşılıklı yarara dayalı işbirliğinin geliştirilmesi konusunda izlediği ilkesel tutumuna değer verildiğini kaydetti' ifadelerine yer verildi. 

Açıklamaya göre Rus lider, ‘ikili ve uluslararası gündem konularında yapıcı ortak çalışmalara devam etmeye´ hazır olduğunu teyit etti ve Miloş Zeman´a devlet faaliyetlerinde sağlık, refah ve yeni başarılar dileklerini iletti.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor