Kremlinin internet sitesinde yer alan yazılı açıklamada Putinin şu ifadeleri yer aldı:
'24 Nisan 1915 insanlık tarihinin en trajik ve dramatik olaylarından biriyle bağlantılı, kederli bir tarih: Ermeni halkının soykırımı.'
'Rusya etnik temellere dayanan toplu kıyımlar karşısında her zaman objektif ve değişmez bir tavır takınmıştır' denen mesajda, uluslararası toplumun bu tür olayların tekrar yaşanmasını engellemek için her şeyi yapması gerektiği vurgulandı.
Açıklama şöyle devam ediyor:
'Ermenistan ve diğer bölge halklarının gelecek nesilleri ahenk içerisinde yaşamalı. Din düşmanlığı, saldırgan milliyetçilik ve yabancı düşmanlığı kışkırtmacılığından kaynaklanan trajedileri tekrar yaşamak zorunda kalmamalılar.'
Staj Programı Başladı
TürkiyeTürk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetine Katıldı.
TürkiyeÖzcan ÜNLÜ
Dünyaumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya ile savunma sanayine ilişkin, "Önümüzdeki dönemde kazan-kazan ilkesinden hareketle bu alanda atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz." dedi.