• BIST 100

    10739,6%0,9
  • DOLAR

    32,22% 0,13
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2501,76% -0,34
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,00

´Putin´e göre, Halep´te hava operasyonlarına verilen aranın uzatılması mantıklı´

´Putin´e göre, Halep´te hava operasyonlarına verilen aranın uzatılması mantıklı´

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye´nin Halep kentinde insani mola uygulamasının bittiğini fakat Rus hava güçlerinin operasyonlarına verilen aranın, militanlar yeniden saldırıya geçmediği sürece devam edeceğini söyledi.

 

'İnsani mola belirli bir zaman aralığında uygulanıyor ama Rus hava güçlerinin operasyonlarına verdiği ara devam ediyor' diyen Peskov, bu uygulamanın ne zamana kadar devam edeceğinin militanların eylemlerine göre belirleneceğini belirtti.

Peskov, 'Rusya Devlet Başkanı (Vladimir Putin) militanlar yeniden saldırıya geçmediği sürece bu uygulamayı sürdürmenin mantıklı olduğunu düşünüyor' ifadelerini de kullandı.

Rus ve Suriye ordularının hava güçleri Halep ve çevresindeki 10 kilometre genişliğindeki alanda 20 Ekim´den bu yana operasyon düzenlemiyor. Bu uygulama, sivillerin Halep´in doğu mahallelerinden ayrılabilmesi için geliştirilmişti. Fakat Rus yetkililere göre, militanların kaçış koridorlarına sürekli olarak ateş açması nedeniyle bu uygulamadan çok az sayıda sivil yararlanabildi.




22.6° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor