Tarih: 26.06.2015 12:13

Putin: Güvencemiz ordumuz ve silahlarımız

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD ve NATO, Doğu Avrupa`ya ağır silah yerleştirme planlarına Rusya Devlet Başkanı Putin`den yanıt geldi: 'Rusya`nın egemenlik ve toprak bütünlüğünün korunmasında en etkin aracın güçlü ordu ve modern silahlar olduğunu söyleyebilirim.'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin`de düzenlenen askeri okullardan mezun subayların diploma töreninde konuştu.

Silahlı kuvvetleri güçlendirmekten vazgeçmeyeceklerini belirten Putin, ülkesi için bir numaralı güvencenin silahlar olduğunu vurguladı.

Mevcut riskler ışığında güçlü ordunun Rusya`nın egemenliğinin ve güvenliğinin teminatı olduğunu kaydeden Rus lider, 'Sınırımıza yakın bölgeler de dahil olmak üzere birçok tehditle karşı karşıyayız. Vatandaşlarımızın huzur ve barış içinde yaşamalarını temin etmek, toprak bütünlüğümüzü korumak için güçlü orduya ihtiyacımız var. Bunun anlayışla karşılanacağından eminim' dedi.

Rusya`nın silahlı kuvvetlerini güçlendirme programından hiçbir koşulda taviz verilmeyeceğini vurgulayan Putin, örnek olarak vurucu nükleer gücün arttırılması, uzay birliklerinin kurulması, klasik uçak, tank, top ve tüfeklerin modernize edilmesini gösterdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —