• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

´Putin´in bir vatansever olması, Obama ile arasındaki en büyük fark´

´Putin´in bir vatansever olması, Obama ile arasındaki en büyük fark´

ABD´li politika yorumcularından Jonathan F. Keiler, 'Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Devlet Başkanı Barack Obama arasındaki en belirgin fark, Rus liderin bir vatansever olması' dedi.

 

Cumhuriyetçi aday Donald Trump´ın, Putin´in liderliğine ilişkin ´Obama´dan daha iyi olduğu´ yönündeki sözlerinin tümüyle doğru olduğunu vurgulayan, ABD kolordu hakim ve avukatlarının eski yöneticisi Keiler, American Thinker için yazdığı makalesinde Trump´ın haklı olduğunu, Putin´in Obama´dan daha üstün olduğunu ifade etti.

Obama´nın Putin gibi bir yurtsever olmadığını ifade eden Keiler, Putin´in, Rusya´nın politik, ekonomik ve askeri çıkarlarını düşünerek hareket ettiğini belirtti.

TRUMP, BAŞKAN OLMASI DURUMUNDA ´PUTİN İLE İYİ İLİŞKİLER KURACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜNÜ´ İFADE ETMİŞTİ

ABD´de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Rusya lideri Putin´in, ABD Başkanı Barack Obama´dan çok daha iyi bir lider olduğunu söylemişti.

New York´ta eski muharip askerlerin başkan adaylarına soru sormalarına olanak sağlayan forumda konuşan Trump, kasım ayındaki seçimleri kazanırsa ´Putin´le iyi bir ilişki kuracaklarını düşündüğünü´ de belirtmişti.

´KREMLİN, RUSYA DÖNEMİNDE ORDUYU YENİDEN İNŞA ETTİ´

Trump´ın batı medyasında günlerce yankılanan ´Putin, Obama´dan daha iyi bir lider´ şeklindeki sözlerini onaylayan Keiler, Obama´nın başkanlığı döneminde, Kremlin´in Rusya ordusunu yeniden inşa ettiğini ve  Rus ordusunun kabiliyetini kanıtlayarak ülkenin Ortadoğu´daki jeopolitik pozisyonunu yeniden kazandığını, bu kapsamda İran´la güçlü bir ittifak kurduğunu ve Washington´un uzun süredir sıkı ilişkilerinin bulunduğu İsrail, Mısır ve Türkiye ile bağlarını artırdığını ifade etti.




17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor