Tarih: 29.12.2015 17:39

PYD´nin Fırat´ı geçmesine Davutoğlu´ndan ilk yorum: Onlar PYD´li değil

Facebook Twitter Linked-in

 

Sırbistan´ın başkenti Belgrad´da konuyla ilgili soruya cevap veren Ahmet Davutoğlu, gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, ´geçen unsurların kesinlikle PYD unsurları olmadığı yönünde´ bilgiye sahip olduklarını söyledi.
'PYD gibi rejimin işbirlikçilerinin Suriye´deki gelişmelerde etkin olmasını doğru görmedik, görmeyiz' diyen Davutoğlu, PYD´yi 'PKK ile birlikte Türkiye´ye karşı terör yürüten bir kompozisyonun parçası' olarak nitelendirdi.

´YAKİNEN TAKİP EDİYORUZ´

Davutoğlu şöyle devam etti: 'Suriye´de bizim pozisyonumuz açıktır. Tişrin civarında yaşanan gelişmeler önceden ve şimdi de yakından takip ettiğimiz gelişmelerdir. Türkiye´ye hasmane tutum içerisinde olan hiçbir unsurun, Fırat´ın batısına geçmesine olumlu bakmayacağımızı PYD bağlamında da dile getirdik. Koalisyon ortaklarına da bunu vurguladık. Şu anda büyün o kuşak üzerinde, Halep´in kuzeyinde, Tişrin´den de Cerablus´a kadar olan alanda dinamik bir durum mevcuttur. Biz bütün bunları yakinen takip ediyoruz. Şu ana kadar bize intikal eden bilgilerde geçen unsurların kesinlikle PYD unsurları olmadığı yönünde. Daha çok Arap ve o bölgede Koalisyon´la birlikte hareket eden gruplar. Ama bir kez daha ifade ediyorum. Bu konudaki kararlılığımız da bütün taraflara açık bir şekilde dile getirilmiştir.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —