• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

Pyongyang: 'Yeni BM Yaptırımları Savaş Nedeni'

Pyongyang:

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi´nin Kuzey Kore´ye yönelik yeni yaptırımlarına Pyongyang sert tepki gösterdi Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada, yaptırımların savaş nedeni olarak değerlendirildiği kaydedil

 

Kuzey Kore Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi´nin yeni yaptırım kararına tepkisini Dışişleri Bakanlığı´nın açıklamasıyla dile getirdi.

Resmi KCNA haber ajansı tarafından duyurulan açıklamada, Amerika´nın Pyongyang´ın nükleer gücü nedeniyle dehşete düştüğü ve en sert yaptırımları uygulamak için çılgına döndüğü ifade edildi.

Açıklamada, yeni tasarıyla Kuzey Kore´nin ekonomik açıdan tamamen ablukaya alındığı vurgulandı.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Amerika ve takipçileri tarafından donatılan bu yaptırım tasarısını egemenliğimizin ihlali, barışa ve Kore Yarımadası´ndaki istikrara zarar veren savaş nedeni olarak niteliyoruz” denildi.

Açıklamada ayrıca, Kuzey Kore´nin caydırıcılığının Amerika´yı hayal kırıklığına uğratmanın tek yolu olduğu da vurgulandı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Cuma günü oybiriliğiyle balistik füze denemeleri nedeniyle yaptırım kararını onaylamıştı.

Yeni yaptırım kararıyla birlikte Kuzey Kore´nin petrol ithalatının yüzde 90 oaranında kesilmesi bekleniyor.

Kuzey Kore, hali hazırda bir dizi Amerikan, Birleşmiş Mileltler ve Avrupa Birliği yaptırımlarıyla karşı karşıya..



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor