Pyongyang´dan tüm Koreliler´e ´birleşme için atılım´ çağrısı
Kuzey Kore tüm Koreliler´e ´bağımsız bir birleşme için atılım yapılması´ çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada halktan taraflar arasındaki iletişim ve iş birliğini teşvik etmeleri istendi. Öte yandan gelecek ay Güney Kore´de y
´KARŞILIKLI ANLAŞMAZLIK VE GÜVENSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRMAK İÇİN TÜM KORELİLER İŞ BİRLİĞİNİ VE İLETİŞİMİ TEŞVİK ETMELİ´
Mesajda tüm Koreliler´in ´Karşılıklı anlaşmazlıkları ve güvensizliği ortadan kaldırmak için geniş çaplı olarak Kuzey ve Güney Kore arasındaki iletişimi, seyahati, iş birliğini ve alışverişi teşvik etmesi gerektiği´ vurgulanarak 'Kore Yarımadası´nda barışçı bir iklim yaratmak ve akutlaşmış askeri gerginliği etkisiz hale getirmek için enerjik bir hamle başlatalım' dendi.
´BİRLEŞMİŞ BİR ULUSUN GÜZEL GELECEĞİ İÇİN GENİŞ BİR YOL AÇALIM´Açıklamada ayrıca 'Hızlıca Kuzey ve Güney arasındaki ilişkileri geliştirelim ve güçlü, bolluk içinde ve birleşmiş bir ulusun güzel geleceği için geniş bir yol açalım. Birleşme iklimini teşvik için, siyasi partiler, katmanlar ve sektörler arası iletişimi ve diyaloğu yeniden canlandıralım ve hem ülke içinde hem de dışında alışveriş ve iş birliğini devreye sokalım' denildi.
´ULUSUN BİRLEŞME ARZUSUNA YÖNELİK TÜM MEYDAN OKUMALARI CESURCA EZECEĞİZ´
Açıklamada 3. taraflara tansiyonu alevlendirmeme ve iki Kore arasındaki uzlaşı sürecine müdahale etmeme uyarısı da yapılarak 'Biz ulusun birleşme arzusuna yönelik tüm meydan okumaları cesurca ezeceğiz. Ülkeye felaket getirecek ABD´nin sorumsuz nükleer savaş eylemlerini bozmak için tüm Koreliler barışı koruma direnişinde ayağa kalksın' ifadeleri kullanıldı.
KORE ORTAK TAKIMINDA OYNAYACAK 12 KADIN SPORCU GÜNEY KORE´DEKuzey Kore´nin barışçıl çağrısı tarafların 9 Şubat´ta başlayacak PyeongChang Kış Olimpiyatları´nda tek bayrak altında yürüme, Olimpiyatlar´da ortak kadın buz hokeyi takımı ile yarışma ve Kuzey´in Güney´e Olimpiyat heyetini göndermesi konusunda mutabık kaldığı bir dönemde yapıldı. Kuzey ve Güney Kore iki ülke arasındaki askeri iletişim hattını da yeniden açmıştı.
Taraflar arasındaki anlaşma çerçevesinde 22 Kuzey Koreli sporcunun olimpiyatlarda mücadele etmesi öngörülüyor.
Kuzey Koreli 12 kadın buz hokeyi oyuncusu da ortak takımda yer almak üzere Güney´e girdi.
Sınırdan karayoluyla ülkeye giren Kuzey Koreli sporcuların Güney Kore takımıyla antrenmanlara başlayacağı bildirildi.
Özel yapılacak birleşik Kore formasıyla mücadele edecek takım için bir Kore halk şarkısı milli marş olarak kullanacak. Kuzey Koreli sporcular, ayrıca artistik buz pateni, kısa kulvar hız pateni, Alp disiplini kayak ve Kuzey disiplini kayak branşlarındaki müsabakalarda yarışacak. Kuzey Kore´nin ayrıca olimpiyat seremonisine katkıda bulunacağı bildirildi.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
