Tarih: 19.09.2016 15:38

Rakamlarla Birleşik Rusya partisi

Facebook Twitter Linked-in

 

Bir önceki dönemde Duma´da 450 sandalyenin 315´ini elinde bulunduran Birleşik Rusya Partisi´nin dünkü seçimlerin ardından 343 sandalyeye sahip olması bekleniyor.

2003 ve 2011 seçimlerinde parlamentoda sayısal çoğunluğu elde eden BRP, 2007 yılında ise anayasal çoğunlukla hükümeti kurma görevini üstlendi.

Birleşik Rusya Partisi (BRP), 1 Aralık 2001´de Birlik ile Anavatan-Bütün Rusya adlı siyasi hareketlerin birleşmesiyle kuruldu.

RUSYA´NIN TÜM BÖLGELERİNDE TEŞKİLAT YAPILANMASI MEVCUT

BRP, Rusya´nın 85 bölgesindeki bölgesel ve yerel ofisler ile ana birimlerden oluşuyor: 82.631 ana birim ve 2.595 yerel ofis. Partinin 2.009.937 üyesi bulunuyor.

PARTİNİN EN YÜKSEK ORGANI KONGRE

Kongre, Genel Konsey ve Yüksek Konsey gibi yönetici organların yer aldığı partide, Genel Başkan seçilmiş en üst düzey yetkili.

Partinin en yüksek yönetici organı olan Kongre, yılda bir kez toplanır. Genel Konsey´de en fazla 170 üye görev yapabiliyor ve bu üyeler Kongre tarafından seçiliyor.

Genel Konsey´in sekreterliğini Sergey Neverov yürütüyor.

Yüksek Konsey, partinin gelişme stratejisini belirler, parti programının uygulanmasını sağlar ve partinin Rusya toplumu üzerindeki nüfuzunu artıtır.Yüksek Konsey Başkanı Boris Grızlov. 

GENEL BAŞKAN DMİTRİY MEDVEDEV

Genel Başkan, kayıtlı kongre delegelerinin 2/3´ünün oylarıyla beş yıllık süreyle seçilir. Partinin Genel Başkanı Dmitriy Medvedev.

PARTİ AMBLEMİ GÜCÜ SİMGELİYOR 

Parti, bir ambleme ve bayrağa sahiptir. Parti ambleminde Rusya bayrağını temsil eden beyaz, mavi, kırmızı şeritler ile bunların altında yer alan ve gücü temsil eden mavi-beyaz bir ayı bulunuyor. Bu simgelerin altında büyük harflerle ЕДИНАЯ РОССИЯ (Birleşik Rusya) yazıyor.

Partinin bayrağı ise dikdörtgen ve ortasında parti amblemi bulunuyor 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —