• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

´Rakka düştükten bir gün sonrası planlandı mı?´

´Rakka düştükten bir gün sonrası planlandı mı?´

Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer, Rakka operasyonu kapsamında kendisine sorulan 'Rakka düşerse oraya kim yerleşecek? Bir gün sonrasını planladık mı?' sorusuna net bir yanıt vermekten kaçınırken, Suriye´ye sevkedilen 400 ABD askerinin ´ope

 

Beyaz Saray´daki günlük basın toplantısında Spicer, Rakka operasyonu ve ABD´nin planıyla ilgili soruları yanıtladı.

´400 ASKER HIZLANDIRMAK İÇİN´

Suriye´ye gönderilen 400 ilave askerle ilgili değerlendirmeler yapan Spicer, Rakka operasyonu kapsamında ABD´nin Suriye´deki müttefik unsurlarının IŞİD´le mücadelesini hızlandırmak için bu askerlerin gönderildiğini belirtti. 

Spicer, ABD Başkanı Donald Trump, Savunma Bakanı James Mattis, Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve diğer ilgili kişilerin yakın takibinde sürecin ilerlediğini ifade etti. Spicer, askerlerin tam sayısını ve nereye sevkedildiği bilgisini ´güvenlik gerekçesiyle´ açıklayamayacağını söyledi.

´RAKKA KİME KALACAK?´

Bir basın mensubunun, 'Orada fazlasıyla karışık bir tablonun parçasıyız çünkü Kürtlerle ittifak halindeyiz ve bir NATO üyesi olan Türkiye, Kürt güçleri düşman olarak görüyor. Irak´la ilgili en büyük sorun, bir gün sonrasını planlamamış olmamızdı. Rakka düştükten bir gün sonrasına ilişkin planımız nedir? Oraya kim yerleşecek?' sorusunu, Spicer şu şekilde yanıtladı:

'Size bahsettiğim şeylerden birisi, Başkan´ın görevdeki ilk 50 günündeki gündemiyle ilgiliydi. Bir kararname çıkararak Savunma Bakanı´ndan ve ulusal güvenlik ekibinden, IŞİD´i yok etmek için kapsamlı bir plan sunmalarını istedi. Bu da planın bir parçasıydı. Gördüğünüz gibi, sadece Suriye´de ne yapacağımızı değil, IŞİD´in tamamen yok edilmesi için kapsamlı bir yaklaşım söz konusu. [Rakka´ya kimin yerleşeceğiyle ilgili,] eğer bu hazırlanan planı izlersek, size daha fazlasını söyleyebileceğim.'



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor