• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Rakka Operasyonuna Dahil Olabiliriz

Rakka Operasyonuna Dahil Olabiliriz

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Biz başından beri Suudi Arabistan ile aynı bakış açısına sahibiz. Bölgesel ve uluslararası koalisyonun içinde yer alan ülkeler olarak silahlı kuvvetlerimizi Rakka operasyonuna dâhil edebili

 

El Cezire TV

SUNUCU: Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ülkesinin Suudi Arabistan ile Suriye krizi konusundaki bakış açılarının aynı olduğunu vurguladı. Çavuşoğlu, Ankara´da düzenlenen Türk-Suudi Arabistan Koordinasyon Konseyi 1. Toplantısından sonra yaptığı basın toplantısında konuştu. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, ülkesinin Suriye sorununun çözümü için harcanan çabaları desteklediğini vurguladı ve çözümün İran ve Hizbullah´ın müdahalesiyle engellendiğini kaydetti.

Ankara ile Riyad arasındaki ilişkiler yeni ufuklara doğru ilerliyor. Bu birliktelik Türk-Suudi Arabistan Koordinasyon Konseyi 1. Toplantısından çıkan ve mutabık kalınan sonuçlarla bariz bir şekilde netleşti. Konsey çalışmaları ve iki ülkenin Dışişleri Bakanlarının müzakereleri sonucunda oluşturulan çalışma gruplarınca siyasi, ekonomik ve enformasyon gibi birçok konu ele alındı. Toplantıda Suriye krizi başta olmak üzere bölgedeki gelişmelere yönelik düşüncelerde de mutabık olunduğu kaydedildi.

ADİL EL CUBEYR (Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı): Maalesef İran ve Hizbullah Suriye´ye müdahale ediyor ve bu, Suriye´de barışçıl çözüm arayışlarını çetrefilli bir hale gelmesine neden oluyor. Cenevre-1 kararları ve Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararının tatbik edilmesi için uluslararası camia ve “Suriye´yi destekleme grubu” ile birlikte çalışmalarımız devam ediyor.

Türkiye Dışişleri Bakanı ise İslam Devleti (İD) örgütünün el Bab´dan çıkarılmaya yaklaşıldığı bu dönemde ülkesinin Suriye´deki rolünün Rakka şehrinin kurtarılması yönünde olacağını söyledi.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: Biz başından beri Suudi Arabistan ile aynı bakış açısına sahibiz. Bölgesel ve uluslararası koalisyonun içinde yer alan ülkeler olarak silahlı kuvvetlerimizi Rakka operasyonuna dâhil edebiliriz ve bunu yapmamız gerekiyor. Sahada ise Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gibi ılımlı muhaliflerle ortaklaşa operasyonları yürütmemiz gerekiyor.(Katar,El Cezire TV-09.02.2017)



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor